Sjørslev-Demstrup vandt Lokaldysten og er klar igen i 2022

Sjørslev/Demstrup, Voel, Bryrup og landsbyklyngen Silkeborg Nord har deltaget i Lokaldysten 2021 om at blive Silkeborgs mest aktive lokalsamfund.

Vinderne fra Sjørslev/Demstrup. Fra venstre Karina Lavrsen, Tina Jacobsen og byrådsmedlem Mads Frandsen, der overrakte gaven på 5.000 kr.

Vinderen af lokaldysten 2021 blev Sjørslev/Demstrup. Her tilbagelagde borgerne 1.578 kilometer på to timer. I den anledning fik de overrakt præmien på 5.000 kr., som kan bruges på et eller flere udviklingsprojekter i lokalområdet.

Til lokaldysten var motion, samvær og fællesskab det vigtige, og alle borgere uanset alder og fysisk formåen dystede om at blive Silkeborgs mest aktive lokalsamfund.
I Sjørslev/Demstrup stod Tina Jacobsen i spidsen for arrangementet. Tina er til dagligt leder af Motionshuset i Egnscentret.

”Jeg blev kontaktet af Paw Nyrup, der er formand i idrætsforeningen(SDIF), som spurgte om det ikke lige var en opgave for mig. Det sagde jeg så ja til at stable på benene sammen med Karina Lavrsen, medlem af badmintonudvalget i SDIF. Vi var enige om, at det ville være noget for os.

Hvad er Lokaldysten?

Lokaldysten arrangeres af Silkeborg Kommune sammen med DGI Midtjylland og Bevæg dig for livet. Dysten skal være med til at skabe endnu mere fællesskab og bevægelse i mindre lokalsamfund med 2000 indbyggere eller derunder.

Hvert deltagende lokalsamfund afholder således én motionsdag – en lokaldyst - i 2021 var det løbet af maj-september, hvor man enten gik, løb eller cyklede på afmærkede ruter så mange gange som muligt.

Det lokalsamfund, som opnår flest runder i forhold til antal indbyggere vinder årets lokaldyst.

 

Lokaldysten blev herefter afviklet 24. august fra kl. 18-20 i forbindelse med sommerfesten som en ekstra idrætsbegivenhed.

”Som optakt til arrangementet cyklede vi rundt med flyers til postkasserne i Demstrup og Sjørslev og fik det slået op i lokale facebookgrupper. Vi skulle så lige gøre opmærksom på, at det ikke var en bydyst som tidligere mellem vores to tætte nabobyer men et samlet projekt,” siger Tina Jacobsen og fortsætter:

”Vi fik virkelig folks opbakning og blev overrasket over så mange både store og små der deltog. Man kunne både gå, løbe og cykle og mange kombinerede det, så man f.eks. lige klarede en ekstra tur på cykel efter gåtur."

Arrangementet blev støtte af gratis  vand og frugt fra lokalrådet og flødeboller fra Rema 1000 i Kjellerup, og der var god hjælp af frivillige ved  posterne.

”Vi er helt sikkert med næste år – vi kan ikke være andet bekendt med den opbakning” siger en meget tilfreds Tina Jacobsen.