Tapdrup står sammen om aktiviteter

Tapdrup Børnehus, Tapdrup Kirke, Dagplejerne og Tapdrup Udeliv Tennis laver aktiviteter på tværs hver torsdag. Børne og unge konsulent Christina Stüker har besøgt Tapdrup.

Børnene var meget optaget af de sjove lege, som jo alle er med til at styrke motorikken. Her med tennisbolde, kegler, buer og bøjler.

Denne torsdag formiddag kom de små børn - ”Græshopperne” - fra Tapdrup Børnehus gående i gule veste i rad og række i følgeskab af pædagogerne Jane Rasmussen og Michael Mikkelsen. Efter en bolle og vand var der tanket energi på til aktivitet med Christina Fynbo Stüker.

Børnene får straks fuld fokus og koncentration på de aktiviteter, som Christina sætter i gang med hjælp af de to pædagoger. Formand for Tapdrup Udeliv Birgit Rasmussen og Frank Rasmussen assisterer på sidelinjen.

”Initiativtager til aktiviteterne i Tapdrup er Ole S. Nielsen her fra foreningen, som gerne ville gøre noget for de lidt mindre børn. Vi har derfor banket på døren hos Børnehuset nogle gange og Ole er en type, der ikke giver op men bliver ved. Børnehaven er jo DGI-certificeret, så dermed giver det jo også mening.

To private dagplejere i Tapdrup deltager også i projektet med de største børn.

"Det er noget helt nyt, at børn helt ned på dagplejeniveau får en tennisketcher i hånden, men selvfølgelig alt som leg." siger Birgit Rasmussen.

Birgit Rasmussen oplyser, at Ole er med i bestyrelsen, træner i familietennis og primusmotor i alt det her og meget andet i Tapdrup men har ikke mulighed for at være med denne formiddag.

Initiativrig ildsjæl

”Jeg begyndte at spille tennis i 2015, hvor Tapdrup Udeliv Tennis (TUT) etablerede tennisbanen. Jeg har ikke spillet tennis tidligere, men primært cyklet og svømmet. Det var et ønske om at møde andre til aktivitet og sjovt samvær her i Tapdrup og selvfølgelig også stifte bekendtskab og lære at spille tennis og det har faktisk været spændende. Når man så har forskellige forslag og ideer, så ender man jo let i en bestyrelse, som jeg gjorde for tre år siden,” siger Ole S. Nielsen.

Som landsby tæt beliggende ved Viborg drejer det sig om at stå sammen og skabe og samle på tværs fastslår han.

”Her i Tapdrup er der ingen skole, så skulle vi ikke gøre noget samlet på tværs var min tanke. Det blev til et samarbejde mellem TUT, Tapdrup Børnehus og to private dagplejere. Senere er kirken også kommet med via deres aktive kulturmedarbejder.

Dermed foregår aktiviteterne hver anden uge henholdsvis ved tennisbanen og i kirkens regi.

Ole T. Nielsen oplyser, at han bl.a. bruger trænerguiden på dgi.dk, men også som inspiration fra andre idrætter end tennis.

”Vi har i foreningen desuden givet de nærliggende skoler i Bruunshåb og Vejrumbro muligheden for at komme og benytte vores tennisbane i skoletiden, hvor banen jo ellers ligger ubemandet hen."

Skattejagt

Corona-restriktionerne begrænsede selvfølgelig mulighederne for at holde gang i fællesskabet i Tapdrup, men Ole fik en idé.

”Jeg brugte nogle gamle tennisbolde til skattejagt hver uge i Tapdrup, som børnene kunne finde og dermed komme til selve skattekisten. Heri kunne der måske lige gemme sig en lille præmie med godter. Det var også med til at samle byen i en tid, hvor der ikke var så mange muligheder," siger Ole Nielsen, der mærker god anerkendelse og opbakning til sine initiativer.

Denne formiddag er skattekisten også i brug. Frank Rasmussen guider Græshopperne op ad det stejle ”Ketcherbjerg” ved hjælp af et tov, og heldigvis fandt de skattekisten inden hjemturen.

Formand Birgit Rasmussen giver ros og anerkender til den inspiration det giver, at have Christina Stüker på visit. 

Hun fortæller også, at de forskellige legerekvisitter står i fremme på anlægget hele ugen til glæde for alle, der kommer forbi det fine anlæg i udkanten af Tapdrup.

Det er planen, at der på sigt etableres familieidræt, hvor forældrene laver idræt sammen med børnene efter afhentning i Tapdrup Børnehus.