Unge nye hjælpetrænere klar til foreningslivet

På Ikast Østre har 20 motiverede elever haft DGI’s ”Trænerspiren”, som valgfag.

De unge har fået et diplom som bevis for uddannelsen - foto: Inge Dinis Jensen

Gennem vinteren har 20 elever fra 7., 8. og 9. årgang på Ikast Østre via valgfaget ”Trænerspiren” været igennem et uddannelsesforløb, hvor børnemotorik, trænerroller, kommunikation og lege har fyldt en del af timerne.

Det har været et vigtigt tema, at de unge trænerspirer har haft til opgave selv at udvikle lege og øvelser med afprøvning i praksis. Her har eleverne prøvet deres undervisningsfærdigheder af på de yngre børn på skolen.

”Ud over undervisning hjemme på skolen, har eleverne været i praktik i lokale foreninger. Foreningerne ville heldigvis gerne samarbejde om denne opgave. Så nu har vi hjælpeinstruktører i badminton, svømning, gymnastik, håndbold og fodbold, som står på spring for at få et hjælpetrænerjob – endda med et uddannelsesbevis i hånden,” siger lærer Inger Dinis jensen.

”Trænerspiren” og ”Lederspiren” er begge kurser under ”Unge i Front”.

"Vi oplever i DGI Midtjylland en øget interesse for ”Unge i Front” kurserne hos skoler og foreninger. Den positiv forskel man oplever hos de unge, får skolerne til at henvende sig igen. Og der kommer nye til, så vi har oplevet en fordobling i det seneste år,” siger Anni Lyskjær, der er ansvarlig for uddannelsen i DGI Midtjylland.