Kør-selv-cykeltur i fortidens fodspor – rundt om Silkeborg Langsø

Til Silkeborg Cykelfestival har Museum Silkeborg udviklet et ca. 11 km lang cykelrute med 10 indlagte stop ved interessante steder omkring Silkeborg Langsø

Kunne du tænke dig at kombinere en cykeltur rundt om Silkeborg Langsø med spændende fortællinger om Silkeborgs historie? Så hop på cyklen med din smartphone i lommen og tag på Museum Silkeborgs nye kør-selv-cykeltur i fortidens fodspor.

Den godt 11 km lange cykelrute går delvist gennem byen, delvist gennem fantastisk natur, og har ti stop undervejs ved vigtige historiske steder. Her kan du via din mobiltelefon høre museumsinspektør Karen Rysgaard og forskningschef Nina Helt Nielsen fortælle om alt lige fra stenalderjægernes 9.000 år gamle bopladser til gavlmaleriet ”Kamphaner” fra 1996. Der er også mulighed for at dele turen op i to ved at krydse Viborgbroen.

Fortællingerne kan du finde her https://www.youraudiotour.com/tours/1682 

Turen er lavet i samarbejde med Silkeborg Arkiv og lanceres i anledningen af Silkeborg Cykelfestival og Outdoordage i Silkeborg. Projektet er finansieret af Silkeborg Kommune og Nordea-fonden og er en del af I fortidens fodspor.

Rigtig god tur!