Medvind til Silkeborg Cykelfestival

Med 20.000 kr. i ryggen fra Nordea Fonden og 75.000 kr. fra Silkeborg Kommune er Silkeborg Cykelfestival sikker på at kunne gennemføre årets fejring af cyklen som transport- og motionsmiddel.

Cykelfestival har fået medvind

Med Silkeborg Kommune, Nordea-fonden og DGI i ryggen er Silkeborg Cykelfestival på sikker kurs.

I uge 35 og 36 sætter Cyklistforbundets lokalafdeling i Silkeborg cyklen som transportmiddel på dagsordenen i hele Silkeborg Kommune.

Det sker med en økonomisk saltvandsindsprøjtning fra Silkeborg Kommune og Nordea-fonden samt en bevilling til sekretariat fra DGI Midtjylland.

- Halvdelen af alle bilture er under fem km. Vi tror, vi kan flytte en stor del af de ture fra bilsæde til cykelsaddel, siger formanden for Cykllistforbundet i Silkeborg, Bjarne Petersen, som også er sekretariatsleder for Silkeborg Cykelfestival.

Han tilføjer, at mere cykling er lig med større velvære, mere sundhed, bedre klima og bedre økonomi.

Glad for støtte

Derfor er han glad for økonomisk opbakning fra Silkeborg Kommune og Nordea-fonden.

Her siger afdelingsdirektør Mette Dam, Nordea i Silkeborg:

- Nordea-fonden støtter projekter, der fremmer det gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur, og vil gerne have flere ud i det fri.

- Derfor er det en sand fornøjelse at følge og støtte Silkeborg Cykelfestival, siger hun.

Personligt bor hun for langt fra byen til at kunne cykle til arbejde, men hun er glad for, at mange af filialens medarbejdere gør det.

- Vi har cykelskur og bad og omklædningsfaciliteter, så vi prøver at motivere medarbejderne. Her efter det meget hjemmearbejde tror jeg også, at rigtig mange har behov for at komme ud at røre sig. Og så er cyklen jo en oplagt mulighed, siger hun.

Trængsel på cykelstierne
Cykelfestivalen er nu i fuld gang med planlægningen, som blandt andet omfatter koordinering med Outdoor-week, som finder sted i samme tidsrum.

- Hverdagscykling er også en outdoor-aktivitet, så vi ser en naturlig sammenhæng, siger Bjarne Petersen, som glæder sig til snart af afsløre det endelige program for festivalen.

- Vi kommer til at skabe trængsel på cykelstierne i uge 35 og 36, slutter han.