”Gioca con Me-project”

Den italienske fodboldklub Juventus har støttet YOPP i at skabe et kombineret uddannelse- og sportsprojekt ved navn ”Gioca con Me-project”

”Gioca con Me-project” (oversat: Spil med mig-projekt). 

Projektet har til formål at bidrage til et af YOPP’s store mål om at sikre lige rettigheder og muligheder for piger og drenge.

I mange år har pigefodboldholdene i det område, hvor YOPP arbejder, ikke haft mulighed for at spille kampe regelmæssigt, men med støtten fra Juventus har YOPP nu skabt en fodboldliga, ”YOPP Girls League”, for 11 pigehold i området. Derudover afholdes der møder for holdene hvor der undervises i og diskuteres pigers generelle sundhed samt seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder.

Ligaen har inspireret mange piger til at starte til fodbold, og der er stor opbakning til ligaen fra lokalsamfundene. Mange mennesker er involveret i afholdelsen af kampene som fx ”match officials” eller dommere, og der bliver ført grundig statistik over målscorere, indskiftninger og gule/røde kort, ligesom der efter hver kamp kåres en ”Most Valuable Player”. Alt i alt skaber Gioca con Me-projektet nye muligheder, drømme og glæde for piger, trænere og indbyggere i lokalsamfundene.  

Se fotogalleri fra YOPP General Sports Festival - februar 2022