Årets DGI Nordjylland Ungleder: ”Det driver mig, at jeg kan give noget videre til andre unge”

Årets DGI Ungleder i Nordjylland fik sig en overraskelse i 2. divisionskampen mellem Jammerbugt FC og Sfb-Oure FA. Her blev Nicolai Schiønning Esholm Jensen fra Jetsmark IF nemlig kåret til Årets DGI Ungleder i Nordjylland.

Nicolai Schiønning Esholm Jensen er Årets DGI Ungleder i Nordjylland

Hvad der for Nicolai Schiønning Esholm Jensen skulle have været en helt normal fodboldkamp, som han overværede som tilskuer, blev alt andet end normal. I pausen af Jammerbugt FC’s hjemmekamp i 2. division imod Sfb Oure FA blev den 16-årige målmandstræner fra Jetsmark IF kaldt på banen til nyheden omkring, at han er blevet kåret til Årets DGI Ungleder i Nordjylland 2020.

Normalvis bliver Årets DGI Ungleder kåret til DGI Nordjyllands årsmøde. Men da corona gav nogle restriktioner, så blev det besluttet, at foreningen og en delegeret fra DGI Nordjyllands bestyrelse skulle overrække diplom og gavekurv uden at han vidste besked. En stor overraskelse for den unge målmandstræner fra Jetsmark IF.

”Det føles super fedt – det er jeg super glad for. Det er en stor anerkendelse om, at man har gjort noget rigtigt, og at klubben synes, at man gør et stort stykke arbejde – så det er jeg rigtig taknemmelig for,” siger Nicolai Schiønning Esholm Jensen.

Målmandstræner og spiller i Jetsmark IF

Nicolai Schiønning Esholm Jensen er 16 år gammel og bosat i Pandrup. Til daglig er han målmandstræner i Jetsmark IF, som han har været igennem de seneste 2 år, og så spiller han selv på klubbens U17 hold – hvor han selvfølgelig står på mål. Men trænerrollen er noget, der specielt har fanget Nicolais interesse:

”Jeg synes, at det er super fedt at kunne give noget videre til de yngre målmænd og lære fra sig. Der var altid en træner, da jeg var ung, og det betød rigtig meget for mig, så det er lidt det samme, som jeg ønsker at give videre til klubbens målmænd – gode oplevelser og sjov træning, hvor vi fanger børnene,” fortæller Nicolai Schiønning Esholm Jensen.

Selv spiller Nicolai på klubbens U17 hold – og han har altid spillet i Jetsmark IF, siden han var lille. Nicolais trænervej startede dog for tre år siden, hvor han blev træner for klubbens mikrofodboldskole. Det fangede ham, og derfra blev han målmandstræner i klubben. Mikrofodboldskolen er han også stadig træner på årligt – og så er han også træner på klubbens årlige fodboldskole i sommerferien.

Føler ikke, at han er nødt til at tage nogle fravalg

Nicolai går til daglig på Tech College i Aalborg. Det tager 1 t 15 m med bus hver vej – og derfor så pakker han tasken med fodboldtøj hjemmefra, så han kan tage direkte til træning, når han kommer hjem. Men for Nicolai betyder den lange transport og meget tid i klubben ikke, at han føler, han er nødt til at tage nogle fravalg i hverdagen.

”Det er begrænset, hvor meget jeg kan nå efter skole alligevel, og hele det sociale aspekt får jeg til min egen træning og i skolen. Når det ikke drejer sig om mere tid som træner, så bruger jeg rigtig gerne tiden, for det giver mig så meget igen,” fortæller Nicolai Schiønning Esholm Jensen.

Det skal være sjovt at spille fodbold

Trænerfilosofien har den unge målmandstræner også styr på. Han er ikke i tvivl om, at det skal være glæden, der er i højsædet, når han træner de unge:

”Det er rigtig vigtigt for mig at fange de små, så de synes, det er rigtig sjovt at stå på mål. Så jeg skal lære dem det basale på en sjov måde, og sikre, at de forhåbentlig fortsætter med at være målmænd,” siger Nicolai Schiønning Esholm Jensen.

Betyder meget for klubben at kunne anerkende de unge

For Jetsmark IF er det en vigtig del af deres arbejde omkring unge der tager en lederrolle i foreningen at kunne anerkende dem på den her måde. For de unge trænere hænger ikke på træerne, men er en vigtig del af foreningen:

”I en fodboldklub er det vigtigt at have de unge trænere også, fordi det er dem, børnene ser op til. Der kan stå nok så mange forældre og fortælle, hvordan det skal være, men det virker bare allerbedst, når det er en ung, som børnene kan spejle sig i,” siger Pia Steen Bjerring, der er ungdomsformand i Jetsmark IF.

Hun er heller ikke i tvivl om, at Nicolai fortjener prisen:

”Han er super dedikeret og stabil, har kvalitet i sin træning, og så er han villig til at lære, lytte og være en aktiv del af klubbens større trænerteam, hvor han er aktiv deltager også. Så er han bare god til de unge. Han har et rolig sind og er smilende, og så har han en positiv indstilling til tingene,” siger Pia Steen Bjerring, og fortsætter:

”Vi er som klub meget stolte over, at han er blevet udvalgt. Anerkendelse betyder rigtig meget, og derfor blev han også indstillet til prisen. Det håber vi er en kæmpe motivation, og en pris, som han vil se tilbage på i mange år og være stolt af,” siger Pia Steen Bjerring.