Hop på havnen og tricking på taget

Saltoer svævende over byens tage og halsbrækkende spring på havnen spredes i disse dage på sociale medier.

DGI Nordjylland og Aalborg Kommune står sammen med en gruppe unge iværksættere og artister bag en viral video, som kombinerer Aalborgs ikoniske bygninger på havnefronten med gymnastik og tricking i verdensklasse. Det er Nordkraft, Musikkens Hus, havnefronten og Aalborgs skyline, der sætter scenen for Project JUMPoff, som gruppen af konceptmagere og gymnastikentusiaster kalder sig. De tæller nogle af verdens dygtigste i både gymnastik og tricking, som er en urban bevægelsesform, der fokuserer på udførslen af svære spring og visuelt flotte tricks i byens rum.

”Vi vil gerne være med til at sætte standarden for det visuelle output, der kommer fra Nordkraft. Derfor har vi lavet filmen. Og så motiverer det os, at det ikke er gjort før. På den måde drives vi af en slags eventyrlyst,” siger Malthe Hahn.

Formålet med filmen er at vise Nordkraft og havnen i bevægelse, og på den måde sætte fokus på mulighederne for at udfordre byens rum og for at bevæge sig frit. 

Noget af det, vi tændte på ved Nordkraft og havnefronten i Aalborg var faktisk, at det var nyt og ukendt land for os. Vi kendte ikke stederne, men så straks potentialet i det, og det ville vi gerne være first mover på.

Malthe Hahn, en af konceptmagerne bag filmen

Filmen er lavet i tæt samarbejde mellem Project JUMPoff, DGI Nordjylland og Aalborg Kommune, og DGI Nordjylland har netop sat fokus på at booste miljøet for både gymnastik og gadeidræt i Aalborg med projekterne DGI GymnastikLAB samt DGI Underground Up North.

Idéen med filmen er at lave en anderledes rundtur, som viser Nordkraft og havnefronten fra en ny vinkel. På samme tid vil Project JUMPoff gerne skubbe lidt til gymnastikkens konventioner:

 ”Vi vil gerne udnytte video som medie til at skubbe gymnastikken og få den ud og frem. Vi vil sprænge rammerne for, hvad man kan, inden for gymnastikken og understøtte frihed til at være kreativ ved f.eks. at flytte gymnastik ud i byens rum eller rundt i Nordkraft”, siger Malthe Hahn, der ligesom flere af drengene fra Project JUMPoff har en fortid som gymnaster på DGI´s Verdenshold.

Foruden Malthe Hahn er det Jesper Nøhr Bertelsen, Frederik Bertelsen og Søren Bidstrup, der står bag Project JUMPoff.