I SGIF Gymnastik er det muligt både at træne i hallen - og hjemme i stuen

Jumping Fitness har siden opstarten i 2014 været et stort hit i SGIF Gymnastik, og har trods en presset tid med corona, stadig formået at holde fællesskabet og træningen intakt. Så nu tilbyder foreningen et virtuelt medlemskab, hvor medlemmer kan træne med hjemme fra stuen samtidig med at Jumping Fitness holdet træner i hallen.

Siden 2014 har mange medlemmer fra Snedsted og omegn taget op i den lokale hal for at dyrke den relative nye fitnessform Jumping Fitness. Her træner de på hver sin trampolin med forskellige øvelser i varieret tempo – en fitnessform som vokser stødt i disse år.

”Jumping Fitness er både puls- og styrketræning. Så samtidig med at pulsen stiger, styrker du blandt andet dine fodled, knæ, hofter, ryg og balancen” siger Karin Kvejborg, som er kasserer og en af initiativtagerne til Jumping Fitness i SGIF Gymnastik.

Foreningen har dog – ligesom mange andre – været tvunget til at tænke deres aktivitet på en ny måde i foråret. Med en coronavirus, der udfordrer de traditionelle rammer, har SGIF Gymnastik været nødt til at tænke nyt og anderledes – noget som de har haft stor succes med.

Corona gav anledning til nytænkning.

Da corona for alvor ramte landet i foråret, fik instruktørerne i SGIF Gymnastik nemlig en ide. Da Jumping Fitness normalvis kører hele året i foreningen, var der stadig et stort ønske hos medlemmerne om at dyrke Jumping Fitness, selv om de ikke kunne komme fysisk i hallen. Derfor indgik bestyrelsen og instruktørerne et samarbejde med medlemmerne, som kunne booke trampolinerne hjem i stuerne.

”Det handlede om at gøre det så simpelt som muligt. Instruktørerne brugte mobilen til at filme træningen, så den gik live på Facebook og instagram. På den måde kunne medlemmerne let følge træningen hjemme, og så stod trampolinerne jo alligevel bare i hallen, så det gav rigtig god mening, at vores medlemmer kunne booke trampolinerne med hjem i stuerne”, siger Karin Kvejborg.

Allerede første træning var en stor succes, hvor 16 ud af 18 trampoliner var ude hos medlemmerne.

”Vi har fastholdt vort fællesskab her i corona-tiden, så vi stadig kunne grine og svede – bare virtuelt – sammen hver for sig,” siger Karin Kvejborg.

I dag kan man træne med både i hallen og virtuelt.

Selvom den fysiske træning startede op igen d. 1. september i Snedsted Hallen, har flere medlemmer investeret i egen trampolin derhjemme. Derfor har SGIF Gymnastik oprettet et virtuelt medlemskab, som giver mulighed for at træne med hjemme fra stuen, hvis det ikke er muligt at deltage i den fysiske træning i hallen.

”Gennem den virtuelle træning, kan medlemmer med en presset hverdag med små børn eller lignende stadig være en aktiv del af vort fællesskab”, siger Karin Kvejborg.

Ved at nytænke Jumping Fitness, har SGIF Gymnastik skabt en sand ”win-win” situation for både foreningen og medlemmerne. Den virtuelle træning skal ikke forstås som en erstatning for den fysiske træning i hallen, men derimod som et godt supplement. På den måde kan sammenholdet og træningen stadig vedligeholdes trods situationen.

Netop situationen omkring corona har også givet stof til eftertanke hos SGIF Gymnastik.

”Corona har inspireret os til at være innovative. Den bedste læring for os, har været evnen til at være omstillingsparate. Det tror vi er en stor styrke, som vi også kan bruge fremadrettet”, siger Karin Kvejborg.

SGIF Gymnastik udbyder Jumping Fitness hele året rundt – to gange om ugen. Foreningen har uddannet i alt 6 instruktører og har 19 trampoliner. Der er derfor plads til 18 deltagere pr. træning samt én instruktør. Jumping Fitness er for alle, men det er primært kvinder som deltager på holdene i SGIF Gymnastik.