Nomineret til Årets Idrætsforening: Aarestrup Gymnastik og Idrætsforening

Det er blevet tid til at præsentere de tre nominerede til Årets Idrætsforening 2021 i DGI Nordjylland. Her kan du møde Aarestrup Gymnastik og Idrætsforening fra Rebild Kommune.

 

 

Det har ikke været nemt at være forening det seneste år, hvor forsamlingsforbud og skiftende retningslinjer har krævet omstillingsparathed. Dog har foreninger kæmpet hårdt og fundet løsninger. En af dem er Aarestrup Gymnastik og Idrætsforening, der har gjort en stor indsats for at samle lokalsamfundet og skabe bevægelse og glæde under corona. Mød dem her.

Hvem er Aarestrup Gymnastik og Idrætsforening?

Aarestrup Gymnastik og Idrætsforening ligger i Rebild Kommune og hører til i skønne omgivelser med Rold Skov lige i baghaven.

Foreningen tilbyder en række forskellige aktiviteter, og spænder bredt i både alder og niveau. Alt fra de helt små op til seniorerne. Netop den store brede målgruppe og mange aktiviteter er noget, der kendetegner foreningen. Der skal være noget for alle i byen.

Foreningen ligger stor vægt på fællesskabet. De er byens lokale samlingssted, som laver aktiviteter, hvor alle kan være med.

”Vi har ikke de helt store fancy faciliteter. Men vi har en mark, vi har åbne hjerter og vi har en sportsplads og en kæmpe stor Rold Skov,” siger Annika Maria Hansen.

Aarestrup Gymnastik og Idrætsforening under corona

Aarestrup har gjort en stor indsats under corona nedlukningen. Både for at bevæge byen og glæde familierne, men de har også ydet et stort stykke arbejde for at hjælpe lokale erhvervsdrivende i gang, som har haft en svær start.

Under corona har foreningen bl.a. lavet:

Virtuel Multi Motion i skoven: Alle kunne være med. Aktiviteten gik ud på, at du skulle bevæge dig 30 km. på 10 dage. Om du gjorde det på cykel, hesteryg eller du gik, var ikke så vigtigt. Alle deltagere fik en præmie i form af en medalje, drikkedunk, muslibar og et medlemskab i den lokale idrætsforening. Et tiltag, der styrkede sammenholdet i byen og havde 40 deltagere.  

Virtuel Nytårs Pizza Distance: Foreningen fik mod på mere og lavede i slutningen af året et lille event mere. Her var målet at få folk ud at bevæge sig, men de allierede sig også med en lokal pizza forretning, som startede op i maj 2020, og derfor har fået en svær start. Beboerne skulle bevæge sig – og uanset om de gjorde det 1 km eller 50 km så blev de belønnet med en pizza sponsoreret af pizzeriaet og idrætsforeningen samt et medlemskab af den lokale idrætsforening. Der deltog personer med alder fra 7 år til 73 år, så her var alle aldersgrupper med.

Festligt indslag til fastelavn: Som en årlig tradition har op imod 70 mennesker hvert år mødt op til et optog igennem byen under fastelavn. I år satte forsamlingsforbuddet stop for det, men det stoppede ikke idrætsforeningen. I stedet valgte 5 personer at køre i hestevogn igennem byen med musik og flag for at sprede glæde og smil hos de lokale.

”Vi valgte at lave fastelavnsoptog i byen for at dem, der sidder alene i husene skulle få den glæde ved at kigge ud af vinduet og se, at der faktisk er liv, og der er nogen, der gerne vil dem og skaber en aktivitet, som skal få smilet frem. For det er det, som vi gerne vil: glæde og fællesskab,” siger Annika Maria Hansen, kasserer i Aarestrup Gymnastik og Idrætsforening.

For Hans Lieuwes og familien har det givet dem det ekstra skub, der skulle til for at bevæge sig:

”For os har det været det ekstra skub til at vi kom op fra sofaen og ud for at bevæge os. Vi så nogle steder, som vi altid har snakket om, men bare aldrig fået gjort noget ved.”

Foreningen har desuden valgt at bibeholde deres sensetikhold online: Et hold, for stressramte og for at forebygge stress. Holdet spænder både unge og ældre, og det har fungeret godt virtuelt, hvor der også var plads til snak og dyrke fællesskabet på afstand.

Hvordan kan du stemme på Aarestrup Gymnastik og Idrætsforening som Årets Idrætsforening?

Alle medlemsforeninger i DGI Nordjylland har én stemme til Årets Idrætsforening 2021. Alle formænd har fået en mail med et unikt link til afstemningen. Her kan du stemme på din favorit frem til den 25. april 2021.