Nomineret til Årets Idrætsforening: Støvring Esport

Det er blevet tid til at præsentere de tre nominerede til Årets Idrætsforening 2021 i DGI Nordjylland. Her kan du møde Støvring Esport fra Rebild Kommune.

 

Det har ikke været nemt at være forening det seneste år, hvor forsamlingsforbud og skiftende retningslinjer har krævet omstillingsparathed. Det var heller ikke nemt for Støvring Esport som blev etableret og startede op i 2020. Men selv med corona har foreningen formået at stige i medlemstal. Lær Støvring Esport at kende her.

Hvem er Støvring Esport?

Støvring Esport er en ung og nyetableret forening, som startede op i februar 2020. Derfor kom corona og nedlukning også på et rigtig skidt tidspunkt.

Foreningen er dog siden foråret 2020 frem til foråret 2021 vokset markant i både medlemmer og frivillige. Noget af det, som de har stor succes med er bl.a. deres evne til at favne alle typer af medlemmer. Hos dem er alle velkomne, og det er uanset din baggrund. Det fortæller Torsten Topbjerg, der er formand i foreningen:

”Vi har en enormt vigtig opgave hos os i at være rummelig ift. nogle børn, som langt hen af vejen ikke er en del af et foreningsliv i forvejen. Som forening vil vi rigtig gerne give dem gode oplevelser, ved at være en del af vores fællesskab. Du kan komme som du er og være en del af det her, og derfor rammer vi også en gruppe, som ikke nødvendigvis vil være en del af fodbold eller håndbold.”

Hos Støvring Esport er fællesskabet i højsædet. Det betyder også, at de har indrettet deres lokaler herefter. Faktisk af halvdelen af pladsen brugt på at skabe et fællesområde uden gamermaskiner. Her kan medlemmer, forældre og frivillige mødes og snakke med hinanden og være sociale, og det er en vigtig del af DNA’en i foreningen – at du kan dyrke fællesskabet. Det gælder ikke bare medlemmerne, men også blandt de frivillige er det en vigtig del af deres arbejde. At de frivillige har så unikt et fællesskab har også betydet, at antallet af frivillige er steget det seneste år.

Støvring Esport under corona

Som nystartet forening kom corona på et rigtig ærgeligt tidspunkt. Men i Støvring Esport ser de muligheder og vendte coronaen til en positiv mulighed. Derfor har de siden nedlukning arrangeret hjemmetræning hver uge. Det har været fastsat til præcis samme tidspunkt som den normale træning i foreningen, så børnene har kunne følge deres ”normale” program. Noget som er blevet taget rigtig positivt imod:

”I foråret tabte vi ikke medlemmer og frivillige under nedlukningen, men vandt nye medlemmer og frivillige. Fordi vi kunne tilbyde hjemmetræning og det her fællesskab. Et fællesskab som er vigtigt for alle børn og unge. Vi fik derfor også mange beretninger fra forældre, om hvordan deres børn så frem til de her ugentlige hjemmetræninger. Det var et lyspunkt i en verden hvor man ikke måtte mødes og lave noget sammen med andre,” siger Torsten Topbjerg.

I foreningen er der en del medlemmer, som ikke har en gamermaskine derhjemme pga. socioøkonomiske årsager. Men for at de kunne blive ved med stadig at dyrke fællesskabet tilbød foreningen dem at låne en maskine med hjem under coronanedlukningen. Og ikke nok med det, så er instruktører fra foreningen kommet hjem og hjulpet dem med at sætte den til, så de kan være en del af den ugentlige træning.

”Vi har valgt ikke at se nedlukningen som noget, vi kun kan reagere på via at gå i dvale. Vi må udfordre den og finde former så vi også kan mødes under den,” siger Torsten Topbjerg.

Hvordan kan du stemme på Støvring Esport som Årets Idrætsforening?

Alle medlemsforeninger i DGI Nordjylland har én stemme til Årets Idrætsforening 2021. Alle formænd har fået en mail med et unikt link til afstemningen. Her kan du stemme på din favorit frem til den 25. april 2021.