DGI Hjerne-FOKUS

DGI Hjerne-FOKUS er et idrætsprojekt, der handler om skydeidræt for mennesker med erhvervet hjerneskade.

Skydeidræt er en koncentrationsidræt, hvor nuværende praksiserfaringer viser, at mennesker med erhvervet hjerneskade og heraf kognitive udfordringer såsom koncentrations- og hukommelsesvanskeligheder kan have gavn af at gå til skydning i skytteforeningernes fællesskab. Derudover viser forskningsresultater, omhandlende skydeidræt for børn med ADHD og ADHD-lignende symptomer, at børnene ofte oplever forbedret koncentration og opmærksomhed, samt kropslig ro, gennem deres deltagelse i skydeidræt.

Sådan kommer du godt i gang

Det er let at blive en del af DGI Hjerne-FOKUS – uanset om du er i en skytteforening, kommune, Hjerneskadecenter, genoptræningscenter, patientforening, eller en landsdelsforening i DGI, der ønsker at etablere et samarbejde omkring skydeidræt for mennesker med en erhvervet hjerneskade. Find din DGI i din landsdel

Se her hvad du selv kan gøre –for at komme godt i gang.

Er du selv skadesramt eller pårørende og gerne vil afprøve om skydeidræt er noget for dig?

Hvem kan være med i DGI Hjerne-FOKUS?

Målgruppen i idrætsprojektet er voksne, der har kognitive vanskeligheder, forårsaget af en erhvervet hjerneskade – f.eks. på grund af en blodprop, hjerneblødning, trafikulykke, epilepsi eller operation i hjernen.

Deltagerne går til skydning i lokale skytteforeninger, hvor de deltager på almindelige træningshold på almindelige træningsaftner, 1-2 gange ugentligt, eller på mindre, nyoprettede ”Hjerne-FOKUS ”-hold, hvor de efter et stykke tid sluses over på de almindelige træningshold.

Idrætsprojektet er udviklet i tæt samarbejde med Taleinstituttet og Hjerneskade center Nordjylland, Aalborg kommune, patientforeninger, DGI Nordjylland og fire lokale skytteforeninger i Aalborg kommune.

Vigtig forskning

Vil du vide mere om forskningsresultaterne omhandlende børn med ADHD og skydeidræt, kan du se en kort opsummering her 5 vigtige resultater - video. Du finder desuden mere om selve forskningsdelen af DGI Hjerne-FOKUS i evalueringsrapporten og webinaroptagelsen her på siden eller på www.agmaansson.dk

Vi kan kun vise dig vores video-indhold, hvis du accepterer marketing-cookies. Ret dine cookie-indstillinger