GymnastikLAB

Hvorfor går børn og unge til gymnastik? Hvad lærer man, når man går til gymnastik? Hvorfor har gymnastik et identitetsproblem? Hvad betyder gymnastikkultur? Og hvordan ser fremtidens gymnastikhold ud?

GymnastikLAB er et ambitiøst projekt, som stiller spørgsmål til gymnastikkens væsen. Projektet er et målrettet arbejde med at undersøge, udfordre og udvikle gymnastikken.

Baseret på en drøm om høj faglighed, mere læring og flere færdigheder arbejder GymnastikLAB med arrangementer, koncepter og netværk i Nordjylland, som skal gøre os bedre til gymnastik. Det handler om kvalitet i gymnastikkens indhold og udtryk, som på sigt skal medføre højere niveau og flere gymnaster i foreningerne. - Og vi er ambitiøse på vegne af både gymnaster, instruktører, forældre og foreningsledere.

GymnastikLAB bevæger gymnastikken fremad, opad og langt ud over Nordjyllands grænser.

Katrine Hvelplund, Projektleder

 GymnastikLAB arbejder gennem en tre-årig periode indenfor tre fokusområder:

  • GymnastikNØRD, der eksperimenterer med nye oplevelser og synliggør gymnastikkens identitet
  • Kvalitet og læring, der arbejder med udvikling af koncepter for læringsorienteret træningskultur
  • Gymnastikmiljø i Aalborg, der skruer op for Aalborg som gymnastikby frem mod Landstævne 2017

Målgruppen for GymnastikLAB er 6-18 årige, hvor både nuværende og kommende gymnaster skal nås gennem en række forskellige events, træninger og forløb. Det er en bred vifte af oplevelser, der spænder fra individets oplevelse af progression og dygtiggørelse på det lokale gymnastikhold, over mødet med nye gymnastikgenrer på en gym camp, til suset af fælles formåen, når det gymnastiske produkt vises frem.