132.000 gymnaster til DGI Gymnastiks forårsopvisninger

Højsæsonen for gymnastikopvisninger står for døren, og DGI Nordsjælland byder i år på fire opvisninger.

I år skal mere end 4.000 gymnaster på gulvet til DGI Nordsjællands fire forårsopvisninger.

Mere end 132.000 gymnaster fra foreninger, efterskoler og DGI’s landsdelshold sørger for, at der bliver fyldte haller til DGI’s forårsopvisninger landet over i marts og april. 

Gymnasterne indtager opvisningsgulvene for at vise, hvad de har arbejdet med gennem gymnastiksæsonen, og DGI Gymnastik flere end 128.000 tilskuere til de mere end 120 opvisningsdage. 

I DGI Nordsjælland er der i år 4.225 gymnaster, der skal på gulvet til DGI’s forårsopvisninger. 

Og det glæder gymnastikledelsen i DGI Nordsjælland, at så mange viser gymnastikken frem. 

”Opvisningerne er kulminationen på gymnastiksæsonen, hvor vi viser mange måneders hårdt arbejde og intens træning frem. Det er et højdepunkt for gymnasterne, og det er skønt at se, at der også er så mange publikummer, som vil dele opvisningsdagene med os,” siger stævneleder for DGI Nordsjællands gymnastikopvisninger, Betina Wagner. 

Imponerende gymnastik og plads til alle

Forårsopvisningerne viser hvert år, hvor bredt gymnastikken favner – og 2018 er ingen undtagelse. 

Til opvisningerne kan publikum opleve alt fra de mindste børnehold i tylskørter over landsdelsholdenes og efterskoleholdenes imponerende programmer til dygtige rytme- og springhold. Alle bidrager til, at opvisningerne og gymnastikken giver plads til alle aldre og niveauer. 

”Det er noget helt særligt at give opvisning – uanset niveau. Så til opvisningerne mødes børn, unge og voksne og mærker det samme sug i maven. Det viser helt tydeligt, at gymnastikopvisningerne favner bredt,” siger Betina Wagner. foraarsopvisning-dgi-gymnastik.jpg

Frivillige er altafgørende

Med de mange tusinde gymnaster og publikummer, der hvert år strømmer til DGI’s forårsopvisninger, skal der også en kæmpe indsats til for, at opvisningsdagene går op i en højere enhed. 

Den opgave bliver løftet af tusinder af frivillige, både i idrætsforeningerne og i DGI. Uden dem var der hverken gymnastikhold eller –opvisninger. 

”De frivillige er altafgørende for forårsopvisningerne og for hele gymnastikken. De leverer en kæmpe indsats og gør en stor forskel,” understreger DGI Nordsjællands gymnastikledelse.


DGI Nordsjællands forårsopvisninger

  • 3. marts – FrederiksborgCentret, Hillerød
  • 4. marts – FrederiksborgCentret, Hillerød
  • 10. marts - Helsingør Hallen
  • 11. marts – Farum Arena


Der udtages hold fra de fire forårsopvisningsdage til Gymnastik Kavalkaden i Farum Arena – Fredag 20. april.