5 års jubilæum: Jump4Fun har hjulpet 1000 overvægtige børn

Søndag den 6. maj blev Jump4Funs 5 års jubilæum fejret på både Liljeborg Julemærkehjem og i Ølstykke Gymnastikforening. Træningstilbuddet har hjulpet over 1000 overvægtige børn i gang med motion i foreninger.

Der var fuld knald på til Jump4Funs 5 års jubilæum.

Sved på panden og masser af sjov leg og motion. Det har været opskriften for over 1000 overvægtige børn de seneste fem år, når de har gået til Jump4Fun.

Det blev fejret til Jump4Funs 5 års jubilæum søndag. På Liljeborg Julemærkehjem tilbragte 18 børn weekenden sammen med de 46 børn, der bor på julemærkehjemmet. Også i Ølstykke Gymnastikforening blev jubilæet fejret med manér. Begge steder fik de mange børn lov til at brænde en masse krudt af og hyggede sig med hinanden.

En af de dem, der var med til julilæet i Ølstykke Gymnastikforening var 11-årige Frederik Christiansen fra Stenløse. Han har gået til Jump4Fun i to måneder og er helt vild med det.

”Vi hopper på trampoliner og alt muligt sjovt. Jeg kan bedst lide at hoppe på stortrampolin. Jeg er blevet bedre til at lave saltoer,” siger Frederik Christiansen.

Om Jump4fun

Jump4fun er et træningstilbud for 6-16 årige børn og unge, som har problemer med vægten. Vi laver træning, hvor sjov, sammenhold og opbakning er kodeordene.

Lavt selvværd, ensomhed og dårlige oplevelser fra idrætstimerne i skolen, kan være nogle af de barrierer for bevægelse, som flere børn og unge med overvægtsproblematikker går rundt med.

De barrierer forsøger Jump4Fun at nedbryde, så deltagerne får et fantastisk forhold til idræt og motion og i sidste ende dem selv.

Nye venner til Jump4Fun

Blandt de mange fremmødte til jubilæet i Ølstykke var også nogle tidligere deltagere. En af dem, som tidligere har kæmpet mod kiloene, er nu 17-årige Daniel Opstrup. Han startede til Jump4Fun i 2013, fordi han ikke fulgte så godt med i skolen og var overvægtig.

”Jeg er blevet bedre rent sportsligt og går til håndbold to gange om ugen nu, selvom jeg plejede at være dårlig med en bold. Og så kan jeg følge bedre med i skolen nu,” siger Daniel Opstrup.

Udover glæden ved at dyrke idræt har Daniel også fået nogle nye venner via Jump4Fun og fået det bedre rent socialt i skolen, fortæller han.

Frugt-og-kage-jump4fun.JPG

Øget bevægelsesglæde og selvtillid

Uanset om de mange deltagere har været en tur i bokseklubben, i svømmehallen eller i gymnastiksalen til Jump4Fun, har fokus været på at udvikle bevægelsesglæde, selvværd, kropsbevidsthed, motorik, muskelstyrke og kondition hos børn og unge, som kæmper med at smide nogle kilo.

I øjeblikket er der Jump4fun-hold i 27 idrætsforeninger fordelt i 14 deltagende kommuner på Sjælland. Samlet set er der på nuværende tidspunkt 400 børn i gang.

Men henover de næste tre år får mange flere børn og unge i hele landet muligheden for at gå til Jump4Fun. For Jump4fun har for nylig modtaget knap en million kroner fra Sundhedsstyrelsen til udrulning i DGI Nordjylland og DGI Østjylland samt 1,6 million fra Ole Kirks Fonds til udrulning i DGI Sønderjylland, DGI Sydvest og DGI Sydøst henover de næste to til tre år.