Anne fra Hillerød eSport valgt til DGI Nordsjællands bestyrelse

22-årige Anne Rasmussen fra Hillerød eSport er nyt medlem af DGI Nordsjællands bestyrelse, hvor hun blandt andet vil fokusere på de små idrætter samt børn og unge.

Anne Rasmussen har altid har været en del af foreningslivet i Nordsjælland. Hun har blandt andet dyrket sejlsport, gymnastik og svømning og været med til at starte og udbrede forenings-esporten, som hun også er valgt som frivillig leder for.

Til DGI Nordsjællands årsmøde 23. november fik Anne Rasmussen en ny kasket. Her blev hun, efter omvalg, det nyeste og yngste medlem af idrætsorganisationens bestyrelse.

”Efter det helt utroligt tætte valg, skal det lige lande, at jeg rent faktisk kom ind. Men jeg glæder mig. Det har været lidt svært at skulle sige farvel til mit skønne arbejde med sejlsportsforeningerne, men jeg tror på, at det der kommer, bliver endnu mere spændende,” siger Anne Rasmussen, som i efteråret var i praktik hos DGI Nordsjælland. 

Nyt syn på tingene

Anne Rasmussen håber at kunne bidrage med et nyt syn på tingene. I løbet af de seneste tre år har hun både været træner og bestyrelsesmedlem i en forening, frivillig leder og delegeret og til sidst praktikant. Så hun kender DGI Nordsjælland og idrætslivet fra mange forskellige sider.

”Jeg er desuden ved at færdiggøre min uddannelse indenfor innovation og entreprenørskab - som specifikt handler om at udvikle små virksomheder - og det er en forening jo. Så jeg har helt lavpraktisk erfaring og viden om, hvad man kan gøre for at gøre foreningerne mere bæredygtige - ikke kun på den grønne måde - så de også står stærkt i fremtiden,” siger Anne Rasmussen. 

DGI Nordsjællands bestyrelse efter årsmødet 2021.DGI Nordsjællands bestyrelse efter årsmødet 2021.

Fokus på små idrætter, børn og unge

Siden sommeren 2018 har Anne Rasmussen været tilknyttet Hillerød eSport, hvor hun er kasserer. Her har hun været med til at bygge foreningen op. 

”Gennem arbejdet med foreningerne har jeg haft glæden af at arbejde tæt sammen med DGI Nordsjællands bestyrelse og derigennem fået blod på tanden for at være med til at gøre en endnu større forskel for foreningerne i vores område,” siger Anne Rasmussen. 

Hun vil med sin plads i bestyrelsen især arbejde for, at de mindre idrætter også føler sig set og hørt, samt arbejde for at flere børn og unge bliver en aktiv del af en forening – ikke kun som idrætsudøvere, men også som frivillige, trænere og bestyrelsesmedlemmer.

”Jeg håber på - ud over at gøre en forskel for vores medlemsforeninger og medarbejdere - at afmystificere det at sidde i en bestyrelse. At lægge op til dialog om hvad vi laver, og hvordan vi arbejder. Forhåbentlig kan det gøre, at flere tør tage skridtet og blive aktive i en forening eller bestyrelse rundt om i vores område,” siger Anne Rasmussen.

Mere end et idrætstilbud

Anne Rasmussen har, i de foreninger hun har været i, oplevet, at rigtig mange unge i dag ikke aner, hvad en forening er, og hvad den kan tilbyde dem. 

”Foreningslivet er så meget mere end bare et idrætstilbud. Det er også et mødested, et fællesskab og en mulighed for at udvikle sig, og det synes jeg er så ærgerligt, hvis unge går glip af,” siger Anne Rasmussen og fortsætter:

”Jeg fandt ud af, at det slet ikke er så bøvlet at få de unge med, så længe man tør give dem ansvar og tro på dem, for så giver de endnu mere tilbage.” 

Derudover mener hun, at de mindre idrætter og foreninger nogle gange kan blive overset til fordel for de kæmpestore foreninger. 

”Det er synd, for det typisk hos de små foreninger, at man virkelig kan finde ildsjælene, der gør en kæmpe forskel for deres lokalsamfund. Så hvis vi skal støtte dem, så går det ikke, at vi udelukkende har fodbold, svømning og gymnastik i vores ordforråd,” lyder det fra det nye bestyrelsesmedlem.