Derfor skal du deltage i DGI Nordsjællands årsmøde

Det er blevet den tid på året, hvor DGI Nordsjælland inviterer til årsmøde for at hylde idrætten og foreningslivet. Du kan stadig nå at deltage i årets udgave, hvilket der er flere gode grunde til.

Sebastian Gröschner vandt DGI Nordsjællands pris årets træner/leder i 2019. Foto: Peter Dahlerup

Arrangementet løber af stablen den 23. november i Royal Stage i Hillerød klokken 17. Og i følge direktør ved DGI Nordsjælland, Inge Karlshøj, så er der flere gode grunde til at deltage ved årets møde:

“Det er her man får mulighed for at stille forslag, debatere med bestyrelsen og vælge dem ind i bestyrelsen, som den enkelte forening tror på, vil kæmpe deres sag eller ønsker.”

Men begivenheden rummer mere end en afstemning og åben debat med bestyrelsen. Der bliver også mulighed for at booke møder med bestyrelsesmedlemmer og konsulenter hos DGI Nordsjælland, hvilket er en unik mulighed for den enkelte forening:

“Her kan man få svar på enkelte spørgsmål og konkrete problemstillinger. Her booker man sig bare ind til en rådgivende samtale,” siger Inge Karlshøj.

Samtalerne bliver afholdt i tidsrummet 17.00-17.30. Mere konkret kan møderne bruges til spørgsmål omkring aktivitetsafholdelse i samarbejde med DGI, foreningsudvikling, foreningsudfordringer eller lignende.

En hyldest til foreningslivet

Der bliver også tid til at hylde dem, der gør en ekstra indsats for at foreningslivet blomstrer. Der bliver under årsmødet uddelt tre gavekort på 5.000 kroner til årets træner/leder, årets forening og årets initiativ. Årets træner/leder er til den person, der gør et ekstraordinært arbejde for at skabe værdi for andre ved at stå i spidsen for en forening eller et træningshold.

Årets initiativ tildeles et særligt event eller begivenhed, der har skabt samfundssind. Et initiativ hvor der gøres noget aktivt for at sprede glæde og energi til de deltagende.

Årets forening er DGI Nordsjællands forsøg på at anerkende og hylde områdets idrætsforeninger. Muligheden for at indstille kandidater til de tre priser er slut, da vinderne er fundet. Vinderne offentliggøres på aftenen.

Aftenens forløb

Selve årsmødet tager halvanden time. Men aftenen starter allerede klokken 17.00, hvor det er muligt at booke et rådgivningsmøde med et bestyrelsesmedlem eller en idrætskonsulent. Herefter er der fællesspisning, inden der udleveres stemmesedler til valg af bestyrelsesmedlemmer.

Klokken 18.30 starter selve årsmødet, hvor der er syv punkter på dagsordenen:

1.  Valg af dirigent.  
2.  Landsdelsbestyrelsens beretning.  
3.  Fremlæggelse af det reviderede regnskab til godkendelse, samt meddelelse af decharge.  
4.  Indkomne forslag 
5.  Fremlæggelse af budget og kontingent for det kommende år til godkendelse. 
6.  Valg  
7.  Eventuelt

Coronaen er i trygge hænder

Efter en periode hvor coronaskyerne er gået i glemmebogen, så begynder de så småt at trække ind over landet igen, men Inge Karlshøj forsikrer, at der bliver taget hensyn til denne udvikling.

"Vi lover, at der er sprit og den afstand der skal være. Vi skal være i en stor sal, så der er masser af plads. Eller også så kan man deltage hjemmefra via et streamingslink på DGI Nordsjællands Facebook-side."

Det er dog et krav for at stemme på medlemmer til Landsdelsbestyrelsen, at man er fysisk til stede. Hvis du har planer om dette, så tilmeld dig inden den 15. november ved at klikke her.

Så er du samtidig med til at holde DGI Nordsjællands gode og sunde traditioner i hævd som en af de mest velbesøgte regionale DGI årsmøder, hvor idrætten og foreningslivet er i højsædet. Nedenfor kan du se en stemningsvideo fra årsmødet i 2019, som minder dig om, hvorfor du skal deltage.