Gamere holdt stor påskefest i Hillerød

190 børn og unge deltog i stort LAN-party i Hillerød i påsken. Her fik de spillet en masse computer, lavet fysiske aktiviteter og hygget sig i hinandens selskab.

India Bendix Mistry var en af de 190 gamere, der deltog i HLParty i påsken.

Næsten 200 skærme lyste hallen op. Den konstante summen fra gamerne blev kun afbrudt af synkrone sejrsudbrud og øv-råb, og de mange unge mennesker fik tømt utallige sodavandsflasker, da DGI Nordsjælland og Hovedstadens LanParty Forening holdt LAN-party i påsken i Hillerød.

Fra torsdag til søndag havde de mange gamere medbragt computere og skærme til Hillerødsholmskolen, så de kunne nørde løs og hygge sig med og konkurrere i spil som CS:GO, FIFA og LOL.

Størstedelen af de fremmødte gamere var drenge og unge mænd, men der var også nogle friske piger og unge kvinder, der havde valgt at bruge påsken på at game. En af dem var 15-årige India Bendix Mistry fra Birkerød, som har spillet computer, lige så længe hun kan huske.

”Jeg nyder rigtig meget at være med til de her arrangementer, fordi vi har et godt socialt sammenhold. Det er bare hyggeligt, og man kan få spillet igennem med sine venner. Så man sidder ikke bare på sit værelse og spiller for sig selv,” siger India Bendix Mistry.

India Bendix Mistry nyder at samles med sine venner for at spille computer.India Bendix Mistry nyder at samles med sine venner for at spille computer.

Esport stormer frem

Esport er i kraftig fremgang i Danmark. Faktisk er Danmark det land, der har flest professionelle esportsatleter, nemlig 4226 professionelle gamere per en million indbyggere, ifølge esport.dk.

Men lige som i andre idrætsgrene er det kun meget få, der når hele vejen til toppen. Langt de fleste danskere, der spiller esport, gør det som hobby. Og esport bliver mere og mere udbredt i Danmark.

Derfor satser DGI på at få esport ind i foreningskulturen, som vi kender den herhjemme. Det fortæller Susanne Jönsson, der er bestyrelsesmedlem i DGI Nordsjælland.

”Dem, der dyrker esport, skal vi have ud af værelserne og ind i foreningerne, så man kan få udviklet hele det sociale netværk, der er, men også for at udvikle spillernes kompetencer – både spilmæssigt og socialt,” siger Susanne Jönsson.

Netop det sociale aspekt ved esport er vigtigt for arrangørerne af HLParty, fortæller Martin Rex Andersen fra Hovedstadens LanParty Forening.

”Vi håber selvfølgelig, at alle får en fantastisk oplevelse, og at alle får nogle fede venskaber ud af det. Mange kommer for at se dem, de spiller med og mod, men vi håber også, at de får nogle nye venner,” siger Martin Rex Andersen.

Udover de mange nye venskaber kunne nogle af deltagerne også vende hjem med en ny gamerstol i præmie, så de fremover er klar til at spille endnu mere med deres nye gamervenner.