Hillerød har Nordsjællands første pickleballklub

Hillerød Pickleball Klub, som for alvor er ved at komme i gang, kan bryste sig af titlen som Nordsjællands første pickleballklub.

Du kender nok badminton, tennis og bordtennis. Men pickleball, som ligner en blanding mellem de tre, er for de fleste danskere ikke en kendt sportsgren. Det har de tænkt sig at ændre på i Hillerød Pickleball Klub, som siden efteråret er kommet godt i gang med det sjove spil, som blev opfundet i USA i 1960’erne og siden er blevet rigtigt populært.

Pickleball er for både unge og gamle, som gerne vil være en del af et sjovt spil, som kan tilpasses den enkeltes kompetencer og fysik.

”Man bliver glad, får rørt sig, mens man har det sjovt, og man kan være med på alle niveauer. Du kan også være med, selvom du har lidt slidgigt og ondt i knæene,” siger Hanne Erritzøe, der udover at være formand for Hillerød Pickleball Klub også er praktiserende læge.

Hanne Erritzøe begyndte at spille pickleball på hyggeplan for cirka fem år siden og står nu i spidsen for Hillerød Pickleball Klub, der har 20 medlemmer.

Om pickleball

Det er et batspil, som minder om badminton, tennis og bordtennis.

Battet ligner et stort bordtennisbat.

Man spiller på en badmintonbane med en hullet plastikbold i stil med en floorball-bold.

Sjovere at løbe efter en bold

Et af medlemmerne er 65-årige Emmy Vad Sørensen, som ikke er i tvivl om, hvorfor pickleball er sjovt.

”Jeg er ikke specielt god til at løbe en tur i skoven, men når der er en bold, tager et eller andet ved én og man løber – det er så sjovt,” siger Emmy Vad Sørensen, som har gået til pickleball i et halvt år.

Hun døjer i øjeblikket med en fibersprængning i knæet, men det afholder ikke Emmy Vad Sørensen fra at møde op til en let omgang pickleball.

”Så kan man stille sig lidt oppe ved nettet eller nede på baglinjen, så man skåner kroppen lidt,” siger Emmy Vad Sørensen, som gerne vil vinde, når hun spiller. Men det er ikke det vigtigste.

”Det er selvfølgelig sjovt, når man vinder. Men det er også nogle fantastiske mennesker, der er med til pickleball. De er sjove, vi griner meget og har det sjovt med hinanden, og det er vigtigt og dejligt,” siger Emmy Vad Sørensen.

Prøv pickleball gratis

Hvis man kan lide at have det sjovt med et boldspil og før i tiden har spillet et eller andet spil med en bold, har man gode forudsætninger for at lære at spille pickleball. Det kræver ikke en bestemt form eller alder for at være med, fortæller Hanne Erritzøe.

Man behøver heller ikke at investere i dyrt udstyr for at prøve om pickleball er noget for én. Man kan få en gratis prøvetime hos Hillerød Pickleball Klub, som har udstyr, man kan låne.

”Hvis man vil have motion og rørt lattermusklerne, så er det et fantastisk spil,” siger Emmy Vad Sørensen.

Hillerød Pickleball Klub træner søndage kl. 16 til 18 i hallen på Hillerødsholmskolen og onsdage kl. 19 til 21 i hallen på Grønnevangskole, afdeling Jespervej. Kontakt formand Hanne Erritzøe på telefon 26 81 96 88, hvis du gerne vil forbi og prøve om pickleball er noget for dig.