Hørsholm Badminton Klub har stor succes med VoksenFjer

Badminton på hyggeniveau har tiltrukket nye medlemmer til Hørsholm Badminton Klub og er nu klubbens hold med flest tilmeldte spillere.

De startede med at være to-tre spillere til de første træninger tilbage i 2020. Siden dengang er det gået stærkt for Hørsholm Badminton Klubs VoksenFjer, som på trods af coronanedlukninger nu har 35 medlemmer og dermed er det hold i klubben med flest tilmeldte spillere.

”Det er bare fedt at se, at det lever i bedste velgående. Folk savnede det, mens der var nedlukning på grund af corona,” siger Shankar Ralhan, der er træner for VoksenFjer og formand for Hørsholm Badminton Klub.

Det smukke er, at holdet spænder i alderen 18-60 år, så vi har en bred repræsentation, men energien og kemien folk imellem er simpelthen noget af det fedeste, jeg har prøvet. Og jeg har trods alt spillet badminton i 20 år, og været i bestyrelsen i 10 år, fortæller Shankar Ralhan.

Nye segmenter til klubben

Det hele startede for nogle år siden, da Hørsholm Badminton Klub kontaktede DGI Nordsjælland. Badmintonklubben ville gerne forsøge at lokke et nyt segment af spillere til fra lokalområdet. Shankar Ralhan tog selv tjansen som træner på holdet.

”Det er fantastisk træning, hvor der er plads til alle, uanset alder. Folk med mange forskellige baggrunde. Vi er lidt en skør familie på en eller anden måde, og det bringer nogle mennesker sammen, som måske ikke havde brugt tid sammen, hvis ikke det var for VoksenFjer,” siger Shankar Ralhan.

Det har givet frisk energi og et socialt løft til klubben og de mennesker, som er med. Og så er det fedt at folk, der ikke har spillet badminton før eller for mange år siden, bliver aktiveret på en måde, hvor det ikke behøver at være så seriøst, men der er plads til grin og masser af sjov, fortælleren træneren og formanden.

Lyst til at komme igen

En af de spillere, der er begyndt til VoksenFjer er 45-årige Ulrik Dyrbye fra Hørsholm, som begyndte på holdet i januar i år. Han har tidligere spillet fodbold og gået til karate, men stoppede, da han fik børn.

”Det var ret vigtigt for mig at finde en sportsgren, hvor jeg kunne komme fast til noget igen og have glæden ved det. Jeg har kæmpet i flere år med at komme i gang med individuelle sportsgrene som løb og fitness, men er faldet ud af det. Her har jeg lyst til at komme hver uge og glæder mig til det,” siger Ulrik Dyrbye og fortsætter:

”Motionselementet er rigtigt vigtigt for os voksne, som ikke synes, der er tid til at gå til noget fast mange gange om ugen, men også er træt af at gå ned i et fitnesscenter, hvor man ikke har nogen social tilknytning og stopper efter to-tre måneder – i bedste fald – fordi det ikke er sjovt at træne, og du ikke har et socialt forankringspunkt,” siger Ulrik Dyrbye, der blev trukket med til VoksenFjer af en god bekendt, som allerede gik på holdet.

Man har det supergodt, når man har været her. Man er både tanket op socialt, og man har fået den faste motion, som er så vigtig, så det har betydet meget for mig at få noget fast sport igen, lyder det fra Ulrik Dyrbye.

Socialt hold

Shankar Ralhan prøvede lige fra starten at slå på, at holdet ikke skulle være drevet kun af ham. Spillerne skulle også tage ansvar.

En af dem, der har taget teten, er Lone fra Rungsted, som har spillet på holdet siden sommeren 2021. Før det havde hun ikke spillet badminton, men hun valgte at fortsætte, dels fordi badminton er et sjovt spil, men også fordi hun savnede den sociale kontakt og fællesskabet, som hun kendte fra tiden som håndboldspiller.

Hun har blandt andet været med til at sparke den månedlige sociale hygge efter træningen i gang og spillet en rolle i planlægningen af sommerfesten og julefrokosten.

”Det er nemmere at mødes i en hård fight, når man kender hinanden bedre,” siger Lone med et smil og fortæller, at hun har mødt en masse skønne mennesker, som alle gerne vil vinde, men på trods af det har det sjovt undervejs og griner med og af hinanden.

Det sociale element er en vigtig del, er Ulrik Dyrbye enig i.

”Det giver noget ekstra lim til holdet, fordi vi ser hinanden i situationer uden for sporten og bliver på den måde tømret lidt ekstra sammen, og det gør, at man har lyst til at komme til træningen næste gang,” siger han.

Når nye spillere kommer til, har de lyst til at blive hængende, fordi der er god stemning på holdet. Meget få kommer ikke igen, når de først har været her, fortæller Ulrik Dyrbye, som mener, at Shankar Ralhan spiller en stor rolle, fordi han formår at kombinere det seriøse samt det sjove og sociale.

For nybegyndere og tidligere spillere

VoksenFjer er badmintontræning, som ud over kampe også rummer tekniske, taktiske og fysiske elementer. Der er større fokus på udvikling af spillernes badmintonfærdigheder, end når man ”bare” spiller kampe mod hinanden. Det er ikke et krav, at man kan være med hver gang – man kommer, når man kan.

Træningen er målrettet både nybegyndere og voksne, der har spillet badminton i deres ungdom.

”Det er ret unikt, at man kan dyrke sport på tværs af stort aldersspænd og niveau. Nogle har spillet i mange år og er meget dygtige, og så er der os andre havemotionister, som også passer godt ind på holdet,” siger Ulrik Dyrbye.

Er det noget for dig, så kontakt Shankar Ralhan på telefon 20 60 51 04 eller send en mail til fm@hoebk.dk. Man kan også bare møde op hos Hørsholm Badminton Klub på Stadion Allé 7D. Træningen foregår hver mandag fra kl. 19 til 21. Tag træningstøj og et par indendørssko med – klubben har en ketcher, du kan låne.

Der er også mulighed for at spille badminton om onsdagen, hvor man indtil videre kan komme ned og spille uden træner.