Lillerød Gymnastik vil være Springsikker Forening

Lillerød Gymnastik har netop indgået aftale med DGI Gymnastik samt GymDanmark om at starte en proces, der skal sikre, at de er et sikkert sted at sende børn til springtræning.

Lillerød Gymnastik har sat gang i en Springsikker Forening proces. Det betyder, at de arbejder på at blive et mere sikkert og trygt sted at sende sine børn til springtræning.

Springsikker er et samarbejdsprojekt mellem DGI Gymnastik og GymDanmark, der stiller skarpt på sikkerheden omkring springgymnastik.

At blive en Springsikker Forening er en slags 360 graders eftersyn og udvikling af foreningen, hvor foreningen beskriver alt lige fra bestyrelsens ansvar til, hvordan foreningens redskaber konkret tilses og vedligeholdes.

En Springsikker Forening er altså en forening, hvor man trygt kan sende sine børn til springtræning.

”Der er nogle helt konkrete og håndfaste krav til foreningen, som skal være opfyldt”, siger Helle Holm - projektleder i DGI Gymnastik og fortsætter:

”Det handler blandt andet om uddannelse af springinstruktører, årlig gennemgang og tjek af alle redskaber og en sikkerhedsansvarlig i foreningen”.

Papir på kvalitet
Tovholder på processen i Lillerød Gymnastik, Jette B. Hansen glæder sig til at komme i gang med arbejdet og ser frem til at kunne tilbyde springtræning i et sikkert miljø. Undervejs i arbejdet vil foreningen modtage sparring og konsulenthjælp fra DGI Nordsjælland.

Når processen i foreningen er gennemført vurderer et certificeringsudvalg i samarbejde med konsulenten, om foreningen kan certificeres og dermed kalde sig Springsikker Forening. Certificeringen gælder for 3 år og en forlængelse kræver, at foreningen igen ansøger om at blive godkendt.