Løbekonkurrence holder medlemmer i form og fællesskab under nedlukning

Hjemmelavet pointsystem giver motivation til at holde spillerne i ORI Fodbold i form under coronanedlukningen.

Forsamlingsloftet på fem personer gør det svært for alle medlemmerne af foreningerne at holde sig i form.

Men vanskeligheder får nogle gange opfindsomheden til at blomstre. 

Dennis Vendelbo, der er træner for seniorerne i ORI Fodbold i Frederikssund, lavede under nedlukningen i foråret 2020 en løbekonkurrence. Præmien var et gavekort på 1.000 kr til vinderen. Løbekonkurrencen bestod af fire dele. Fem kilometer almindeligt intervalløb, 40 meters sprint og en coopertest. 

Løbekonkurrencen skulle være supplement til træningen, som de var kommet bagud med, og sikre, at de ikke skulle begynde fra nul, når de kommer i gang igen.

For at følge op på, hvor langt deltagerne havde løbet, skulle de sende deres tider til træneren. På den måde kunne han følge med i, hvem der havde løbet flest kilometer, og hvor mange der deltog.

(Artiklen fortsætter under billedet)

20200912_ORI_Fodbold_vs_Brede_IF_0545_sRGB.jpg 

Pointsystem gav stor gevinst 

I starten var der ikke stor opbakning, så der måtte tænkes nyt. Dennis Vendelbo valgte derfor at udforme et særligt pointsystem. Det nye pointsystem gjorde, at deltagerantallet eksploderede. 

Den lille ændring har gjort, at deltagelsen er eksploderet, så der nu er 47 spillere, som sender deres løberesultater til mig

Dennis Vendelbo

Det er en stigning på 36 spillere, efter pointsystemet blev taget i brug. 

Dennis Vendelbos pointsystem

Point fordeles på følgende måde: 

Flest point for mest fodboldrelateret løb. 

5 km = 3 point

4+1 interval = 3point

40 m sprint = 5 point

Coopertest = 5 point

Andet løb = 2 point

Forbedring af sin tid = 4 point

Lægge billede på FB = 2 point. 

Man kan ikke aflevere data fra samme løb flere gange på en dag. 

Vis mere Vis mindre

Ideen til pointsystemet fik Dennis Vendelbo på et DGI-kursus, han deltog i. Det handlede om, hvordan man laver træninger og sjove aktiviteter online, så medlemmerne har lyst til at være med igen og igen. Han fik også gode input til, hvordan han kunne motivere spillerne til at deltage i konkurrencen.

Pointsystemet gik ud på, at de deltagere, der fik flest point ved fodboldrelaterede løb vandt konkurrencen. For eksempel fik de fem point ved 40 meters sprint. 

Online fællesskab

Samtidig med pointsystemet belønnede Dennis også deltagerne for at lægge deres billeder op fra løbeturene i klubbens interne Facebookgruppe. På den måde kunne deltagerne også motivere hinanden og dele de gode oplevelser.

I dag mødes flere af fodboldspillerne online for at lave styrke og skadesforebyggende træning. Det gør de for at være klar til igen at kunne være sammen om sport i foreningerne, når foreningslivet åbner op.