Mikkel Schlottmann og Kickboxing Academy sendte en lige højre mod coronaen

Da coronavirussen sidste forår satte en stopper for alt idræts- og foreningsliv, åbnede kickboxingtræneren Mikkel Schlottmann sit eget hjem op for træningen. Hans engagement har haft stor betydning for Kickboxing Academys kæmpere, som har indstillet ham til Super-Gejst-Spreder-Prisen.

En verdensomspændende epidemi kunne ikke holde træner Mikkel Schlottmann fra kickboxingen. Da Kickboxing Academy i Birkerød, ligesom alt andet foreningsliv sidste forår, blev sendt til tælling på grund af corona, tog træner Mikkel Schlottmann en beslutning om ikke at lade nedlukningen standse den gode udvikling, som klubbens kæmperne var i gang med.

Vi var kommet rigtig godt i gang i 2019, og så kommer corona, og vælter det hele. Så tænker jeg bare at holde gang i dem, som gerne vil, og dem som er i gang med at opnå en hel masse,” fortæller Mikkel Schlottmann og fortsætter:

”Så starter jeg med at køre noget træning hjemme hos mig selv privat, hvor de kommer to ad gangen, og så har jeg en sandsæk hængende derhjemme.”

Kickboxing på egen matrikel
I løbet af foråret er DGI og INTERSPORT gået sammen for at sige tak til alle de frivillige i landets idrætsforeninger ved at uddele Super-Gejst-Spreder-Prisen, som en tak til dem, der har ydet en ekstra indsats under corona. En af de indstillede til prisen var Mikkel Schlottmann, som er kickboxingtræner og har en lang række mesterskaber bag sig.

”Mikkel har under pandemien åbnet sit hus for os kickboxere fra Kickboxing Academy. Efter at have arbejdet 10 timer hver dag, trænede han os i sit eget hjem hver dag i tre timer. Tre grupper af to, en gruppe hver time. Hvile, aftensmad, tid sammen familien kunne vente, fordi hans kæmperes motivation, træning og udvikling var vigtigere for ham under pandemien. Han har skabt et fællesskab i klubben med masser af gode relationer,” lyder det i en af de indstillinger, der har været omkring Mikkel Schlottmanns indsats.

Selv fortæller Mikkel Schlottmann, at motivationen bag hans valg om at åbne sit hjem for træningen skal findes i hans passion for sporten og for at gøre en forskel.

”Jeg elsker sporten, og så er det bare fedt at kunne hjælpe alle de her unge mennesker.”

KAbillede.jpg

Ikke kun træning
En af dem, som har sat stor pris på Mikkel Schlottmanns indsats under corona, er Rolf Lundsgaard Josephsen, som er elitekampudøver i Kickboxing Academy.

”Mikkel er jo en af de ildsjæle, vi har her i Kickboxing Academy. Vi har mange, men Mikkel er en af dem, der har stået for, at vi som eliteudøvere har fået lov til at træne under corona. Vi får nogle muligheder, vi ellers ikke havde haft. Han er også ude at snakke med andre hold og stævner og sørger for, at vi får mulighed for at komme til stævner, vi måske ikke har hørt om før.”

Ifølge Rolf Lundsgaard Josephsen har Mikkels Schlottmanns personlighed og engagement en stor aktie i det fællesskab, som klubben har fået.

”Det er ikke kun træning, det er også fællesskab. Det er det, han gør, når træningen ikke kun er hård men også sjov, og alle kan være med. Det er superfedt at se en, der, udover sit eget arbejde som selvstændig, også giver tid til os andre.”

”Jeg ved, hvor meget jeg får igen”
Selvom det ikke var Mikkel Schlottman, som løb med Super-Gejst-Spreder-Prisen, fik han overrakt et diplom som tak for sin indsats. Og det var en bevæget træner, der modtog hæderen.

”Det bliver jeg helt rørt over. Jeg kan rigtig godt lide at gøre noget for de her mennesker, fordi jeg ved, hvor meget jeg får igen, når de står med deres guldmedalje eller pokal. Så det er det, som holder mig i gang. ”

Både Mikkel Schlottmann og hans kæmpers store indsats har båret frugt, eftersom Kickboxing Academy har fået udtaget otte kæmpere til bruttolandsholdet, som skal repræsentere Danmark til VM og EM.