Sjove træningsforløb online med fokus på fællesskab hitter

Mens foreningslivet er lukket ned, kan det være svært at fastholde medlemmerne, men træningsforløb online hvor fællesskabet er i fokus stormer frem.

”Vi frygter, at vi mister medlemmer, og at de glemmer os, når der engang bliver åbnet op, fordi det er for længe siden, de har gået til skydning”.

Ordene kommer fra Bjarne Binder, der er bestyrelsesmedlem og træner i Ganløse Skytteforening. I stedet for at kaste håndklædet i ringen og vente på, at foreningslivet åbner op for, at man igen kan mødes fysisk til sin idræt, har Bjarne Binder valgt at gå nye veje for at fastholde medlemmerne.

Noget skulle der simpelthen ske, så Bjarne Binder tilmeldte sig onlinekurset ”Få hjælp til at lave onlinetræningsforløb i foreningen”, som DGI Nordsjælland står bag.

Værktøjer til sjove træningsforløb online

Til det første onlinekursus, hvor 20 personer mødte op online, fik Bjarne Binder og de andre deltagere konkrete værktøjer til, hvordan man kan starte et onlinetræningsforløb i foreningen. Men det var ikke kun den fysiske del af træningen, der var fokus på.

Det sociale er meget vigtigt, fordi medlemmerne gerne vil se deres holdkammerater og lave aktive ting med dem. Så det handler om at dyrke fællesskabet på en sjov og anderledes måde, fortæller Frederik Hausner Petersen, der er cheftræner i Ledøje-Smørum Tennisklub og er instruktør på onlinekurset.

Jeg tænkte: ’Hvad gider ungerne at komme tilbage til uge efter uge?’ Ingen af mine børn gider komme tilbage for at lave fysisk træning i en hel time.

Frederik Hausner Petersen

Så han begynde at tænke over, hvordan de kunne bibeholde fællesskabet, samtidig med at de holder fast i, at de er en idrætsforening og laver noget idræt sammen. De tanker og erfaringer giver Frederik Hausner Petersen videre til deltagerne på onlinekurserne.

Krydstiere for sjov, ballade og motion

Tirsdag 26. januar skyder Ganløse Skytteforening onlinetræningen i gang. Målet er at samle alle skytterne under 18 år og lave sjov og ballade online og samtidig dyrke noget motion, fortæller Bjarne Binder.

De unge skal også selv lave noget fysisk, og forhåbentlig lykkes det nogle af de unge at hive deres forældre med. Derudover har skytteforeningen indført et pointsystem. Jo flere små opgaver du laver, desto flere point får du. Det kunne eksempelvis være at uploade et billede fra sin træning i skytteforeningens gruppe på Facebook.

”Pointsystemet er kun for at få folk op af stolen - ikke for at sammenligne sig med de andre, men for at komme op af sofaen og i gang med at lave noget,” siger Bjarne Binder.

Pointene tælles i krydstiere. Det hedder det, mår man skyder godt i skydesporten, i modsætning til tennis, hvor man måske ville få nogle tennisbolde, fortæller Bjarne Binder.

Bjarne Binder, Ganløse Skytteforening_cropped.jpg

Hungrende unge skal aktiveres

Der er behov for at aktivere de unge, som bruger meget af tiden foran skærmene, mener både Frederik Hausner Petersen og Bjarne Binder.

”Jeg kan mærke på de her unge mennesker, at de hungrer efter aktiviteter. Der sker jo ikke så meget lige nu. Så de sidder foran computeren alle sammen eller iPad’en, eller hvad det nu er af elektroniske gadgets. Og det er det. Så det virker som om, at de er klar på nogle aktiviteter,” siger Bjarne Binder.

Og så er håbet, at de unge bevarer det sociale sammenhold med hinanden. Det er utroligt vigtigt, fortæller Bjarne Binder.

Hvis I gerne vil i gang med online træningsforløb i din forening, har Frederik Hausner Petersen et par gode råd.

”Tænk kreativt. Giv det hele et twist, så deltagerne aldrig ved, hvad der sker næste gang. Der skal være noget nyt og uforudsigeligt. De vil jo også synes, at det er kedeligt at lave samme træningsøvelse igen og igen i foreningen,” lyder de bedste råd fra Frederik Hausner Petersen. 

Du kan få flere gode råd, værktøjer og inspiration til at komme i gang med onlinetræningsforløb i din forening ved at tilmelde dig et af de kommende onlinekurser.