Store bøffer og stærke baller: St. Lyngby IF går all in på stort fitnessprojekt

I løbet af første kvartal af 2022 vil St. Lyngby IF’s medlemmer kunne se frem til et nyt stort fitnesslokale. Det gamle klubhus skal omlægges til knap 200 kvadratmeter med alverdens maskiner og nypolerede håndvægte.

Det er i hvert fald målsætningen ifølge formand i St. Lyngby IF, Peter Spanggaard. Lige nu er deres eksisterende fitnesscenter placeret i kælderen uden naturligt lys eller mulighed for åbne vinduer. Derudover er udstyret begrænset og af ældre dato, ligesom pladsen er knap:

"Tankerne er, at vi dels får mere plads. Der vil være cirka tre gange så mange kvadratmeter. Så vil vi have mere lys, da vi kommer op i stueplan. Frisk luft, når det er muligt at åbne vinduerne. Og så er adgangsforholdene ikke optimale lige nu. Flere medlemmer beklager sig over, at det er meget mørkt hernede i kælderen, hvilket de ikke føler sig trygge ved," siger formand i St. Lyngby IF, Peter Spanggaard.

Den nuværende fitnesskælder tæller en håndfuld motionsmaskiner, et kabeltårn, squatrack og bænk med tilhørende stang klemt sammen på få kvadratmeter. Med udsigterne til et nyt fitnesslokale vil der være plads til flere maskiner og holdtilbud, så der er noget for enhver smag fortæller Peter Spanggaard:

"Planen er, at vi vil lave en hel fitnessafdeling, så der vil være træninger på hold, hvilket vi ikke tilbyder i dag. Så vil vi have flere maskiner, som kan dække forskellige muskelgrupper. Vi vil også uddanne trænere, der kan hjælpe og justere, så vores medlemmer kan bruge udstyret bedst muligt."

Sparring og råd

Lige nu er bestyrelsen i gang med at indhente tilbud hos forskellige leverandører, der tilbyder konstruktion af fitnesscentre. Denne og især den videre proces koster penge, tid og ressourcer, hvorfor Peter Spanggaard og resten af bestyrelsen har rakt ud til DGI Nordsjælland. Et samarbejde der ifølge formanden betyder tæt på alt:

"Vi samarbejder med DGI i forhold til at coache og sparre med dem, så vi kan få nogle gode råd. Vi kan lære, hvad man har gjort andre steder."

fitnesslokale002

Hertil kommer også dialogen omkring finansiering af fitnesslokalet. Her er St. Lyngby IF i dialog med DGI Nordsjælland om økonomisk assistance:

"Vi har mulighed for at optage et rentefrit lån med en tilbagebetaling på fem år. Det vil være med til at finansiere - måske ikke det hele - men det meste af udstyret," siger Peter Spanggaard.

350.000 kroner forventes det, at udstyret og øvrige udgifter beløber sig i. Håbet er også, at det nye fitnesslokale vil øge antallet af fitnessmedlemmer. Helt konkret forventer St. Lyngby IF at gå fra 50 til ikke under 200 fitnessmedlemmer. Tilbuddet er i hvert fald ifølge formanden langt bedre end det eksisterende.

Muskelvækst eller vægttab som realistiske nytårsforsæt

Resten af året vil medlemmerne i St. Lyngby IF fortsat være begrænset til fitnessrummet i kælderen. Når kalenderen starter på ny efter nytår, så forventer Peter Spanggaard, at medlemmerne kan rykke vægte rundt i det til den tid forhenværende klubhus:

"Vi vil gerne i gang i første kvartal af 2022, om det er for optimistisk vil tiden vise," siger han med et skævt smil, som indikerer, at han er velvidende omkring, at denne type projekter kan rende ind i forsinkelser.

Der er i hvert fald flere faktorer, som skal håndteres, inden medlemmerne i St. Lyngby IF kan se frem til nye træningsomgivelser:

"Noget af lokalet bliver brugt af skolen, og det skal vi have frigivet. Vi skal have nogle adgangsforhold klar i forhold til chips, så medlemmerne kan komme ind og ud. Så skal vi have leveret noget udstyr, hvilket der også godt kunne være noget leveringstid på. Derudover er der hele ansøgningsprocessen hos DGI omkring lån," siger formand i St. Lyngby IF, Peter Spanggaard.

Indtil St. Lyngby IF’s eksisterende og potentielt nye medlemmer kan benytte det nye fitnesslokale, så tilbyder foreningen et hav af øvrige aktiviteter. Badminton, fodbold, gymnastik, løb, håndbold og skydning er nogle af de eksisterende tilbud. Derudover har de også e-sportsaktiviteter på vej, som lige nu er i en indledende fase, men håbet er, at det bliver tilgængeligt på den anden side af sommeren 2022.