Succesen bag Furesø Løbeklub

Struktur og dygtige trænere har været to vigtige elementer for at bane vejen for succes i medlemsstigning i Furesø løbeklub.

Furesø løbeklub er eskaleret i antallet af medlemmer de seneste tre år. I dag rummer klubben 485 medlemmer, hvoraf størstedelen er aktive løbere på mange forskellige niveauer.

En kombination af struktur, planlægning, veluddannede træner, og en varm åben stemning med plads til alle er nøglen til succes, ifølge formand for Furesø Løbeklub, Tine Ringgaard.

Veluddannede trænere motiverer

Det hele startede med en lille løbeklub blandt venner. Klubben blev kontaktet af DGI Nordsjælland angående et tilbud om foreningsudvikling, og et for-træningsforløb. Efterfølgende tog Furesø Løbeklub en beslutning om at uddanne ni trænere, samtidig. De trænere fik derefter ansvaret for at udvikle hvert deres hold, og siden tog det fart.

Furesø løbeklub har siden første kursushold bestræbt sig på at uddanne trænere og efterfølgende sørget for, at de hele tiden er opdaterede i forhold til kurser og udvikling. På den måde har de et bredt udvalg af tilbud med et løbehold for enhver løber, uanset form, kondition og erfaring.

Samtidig er klubben dygtig til at holde på sine trænere, som hele tiden bliver opdaterede med idéer, tilegner sig viden og får ny inspiration.

”Varieret og interessant træning er dét, som folk vil have. Ved at oprette flere hold, med målrettet træning, kan vi dele os op og være specifikke. Løberne får det, som de vil have, og det er, hvad der gør Furesø løbeklub attraktiv. Vi har alt fra gå-hold til løbehold, som træner Marathon distance,” siger Tine Ringgaard.

 Furesø løbeklub1

Fokus på begynderhold

For at skaffe nye medlemmer har man især valgt at fokusere på begynderhold. Holdene er for de helt uerfarne, men også for de, som har løbet før og gerne vil i gang igen, men ikke ved hvor de skal starte.

Begynderholdene starter to gange om året. I efteråret og i foråret. Idéen er, at man skal føle sig velkommen, og at der er plads til alle og enhver. Furesø løbeklub har afsat en del trænere, så man kan få en god opstart og har en træner til at guide sig igennem. Man afslutter begynderholdene efter sæsonen med et opstartsløb. På den måde har de nye løbere motivation og et mål at træne struktureret frem mod.

”Begynderløberne får en sejr ud af at gennemføre opstartsløbet. De har motivation hele sæsonen igennem, og træner målrettet. De får succes af at gennemføre løbet, får blod på tanden og bekræftelse til at fortsætte næste sæson, ” siger Tine Ringgaard.

Uhøjtidelig stemning med plads til alle

Møder man op til en af de ugentlige træningsdage ved Furesøen, vil man hurtigt føle sig velkommen. Opvarmningen foregår i fælles rundkreds, og her ser man løbere i alle aldre, både mænd og kvinder, og i forskellige størrelser, og former.

Fælles er dog, at de fleste kommer fra lokalområdet, og så elsker de alle at komme ud i naturen for at få en frisk gåtur eller en god løbetur.

Tager man en hurtig snak med medlemmerne lige før opvarmningen, på en ganske normal træningsdag, er det en klar fornemmelse, at stemningen er afgørende for deres deltagelse, og deres valg af løbeklub:

”Det er en dejlig klub med plads til alle. Det er fedt, at man ved, at nogen står og venter på én. Jeg kom herned første gang helt alene og var nervøs. Der var så mange hernede, alle var åbne og søde til at hjælpe og være imødekommende. Man kommer superhurtigt ind i det sammenhold, der er her i klubben. Jeg fik efter et par gange hurtigt lokket min nabo med, nu er vi her fast hver uge, og vi elsker det!”

Furesø løbeklub

Det bedste råd til andre

Struktur, planlægning, og faste rutiner, er opskriften bag succesen ifølge formand, Tine Ringgaard.

Når der er træning om eftermiddagen og aftenen, ved løberne allerede, hvad der skal ske. De er blevet opdateret med løbeturen i deres interne Facebookgrupper, holdene imellem. Løberne har forskellige niveauer, og tempi. Derfor har de også forskellige grupper, hvor de kommunikerer med hinanden.

I løbet af dagen op til en træning får løberne motiverende ord i form af et opslag på Facebook, og folk tagger og kommenterer, og minder hinanden om, at de har en løbeaftale senere på dagen. Trænerne sørger for at tage billeder i løbet af træningen, og ligger billederne ud i grupperne efterfølgende.

Der er altså allerede, inden løbere møder op, en klar plan. Motivation før træning, en fast løbe rute til træning og efterfølgende opdatering af selve træningen er en del af det at være løber i Furesø løbeklub.

”Planlægning, planlægning, og atter planlægning. Det er succeskriteriet. Der skal være styr på tingene, fordi det giver tryghed. En rummelig kultur internt i klubben hjælper til at nå et bredt publikum og en hyggelig stemning, ” siger Tine Ringgaard.

Furesø løbeklub3

Alle er velkomne til træning

Furesø løbeklub træner på tirsdage, torsdage og søndage. Der findes helt sikkert et hold for dig, som er interesseret i powerwalking eller løb, uanset niveau og erfaring.

Du kan læse mere om Furesø løbeklub på deres hjemmeside, og følge med i de ugentlige træningspas, på deres Facebookside. 

Besøg hjemmesiden her

Besøg Facebooksiden her