Tennis i dagtimerne udnytter tomme idrætsfaciliteter

Flere og flere tennisklubber udbyder aktiviteter i dagtimerne, hvilket er fantastisk for alle borgere, der har mulighed for at dyrke idræt midt på dagen. Det gør også, at idrætsfaciliteterne bliver benyttet igennem hele dagen.

Pres på bookingsystemet, og baner der er optaget. Det er ofte scenariet i den såkaldte ”prime time” i mange af landets idrætsforeninger. For langt de fleste danskere dyrker idræt i hverdagene fra kl. 16 til 20.

Men i løbet af de seneste år er der kommet flere og flere tilbud til dem, der gerne kan og vil dyrke idræt i dagtimerne. Zoomer vi ind på tennis, så tilbyder cirka 25 af klubberne i Nordsjælland og Storkøbenhavn nu, at man kan spille tennis i dagtimerne, ifølge Martin Olsson, der er tenniskonsulent i DGI Nordsjælland.

”Det er desværre endnu ikke flertallet af idrætsforeninger, der har tilbud i dagtimerne. Derfor er det et rigtig godt tiltag, som mange tennisklubber har taget til sig. Mange af dem, der har ledig tid i dagtimerne ønsker også at dyrke deres idrætsaktivitet, når de kan,” siger Martin Olsson.

Han glæder sig over, at belastningen på foreningernes faciliteter bliver mindre, når det lykkes at bruge dem i løbet af hele dagen i stedet for kun at tilbyde aktiviteter mellem kl. 16 og 20.

Spil i dagtimerne hos AB Tennis

En af de tennisklubber, der går nye veje og prøver sig af med tennis i dagtimerne, er AB Tennis i Gladsaxe ved København. De håber, at tiltaget kan sikre maksimal udnyttelse af deres faciliteter, fortæller næstformand, Allan Kloppenborg.

”Det er for både +60, men også alle andre. Det kan være, man har forskudt arbejdstid og derfor ikke kan træne om aftenen, men kun om dagen. Alle, der har lyst til at spille tennis, kan være med. Uanset om man spiller i forvejen i AB eller andre klubber og gerne vil spille om formiddagen også, eller om man aldrig har stået med en tennisketsjer i hånden,” siger Allan Kloppenborg.

Og kommer der mennesker, som aldrig har spillet tennis før, men som gerne vil prøve det, så er AB Tennis klar på at undersøge mulighederne for at lave et begynderhold. Det vigtigste er, at der er plads til hygge og sjov, mens man er aktiv.

For at sikre nye medlemmer en god start planlægger AB Tennis at arrangere et månedligt socialt arrangement, fortæller næstformanden.

Tennis både inde og ude

I AB Tennis har de både indendørs- og udendørsbaner til rådighed. Derfor er det nu muligt at spille i dagtimerne året rundt.

I indendørssæsonen kan man spille mandage, tirsdage, torsdage og fredage fra kl. 12.00 til 14.00 på en af de fire indendørsbaner, mens man i udendørssæsonen kan spille alle hverdage fra kl. 8.00 til 14.00 på en af de otte udendørsbaner.

For at spille tennis i dagtimerne i AB Tennis skal man være medlem af klubben.