Store Stranddag i Helsingør Kommune

Store Stranddag byder på årstidsbestemte aktiviteter på tre udvalgte strande i Helsingør Kommune. Formålet er at skabe liv, fællesskab og glæde på strandene uden for sommersæsonen. Store Stranddag byder på et bredt udvalg af aktiviteter inden for motion, kultur og natur. Det er gratis at deltage, og alle kan være med.

Formålet med Store stranddag er at styrke fællesskaberne omkring strandene i Hornbæk, Helsingør og Espergærde samt at involvere frivillige i at arrangere en fantastisk stranddag for alle kommunens borgere. Samtidig har projektet til formål at skabe og inspirere til aktivitet på stranden - særligt i perioderne uden for sommersæsonen.

Stranddagene foregår på følgende strande: Hornbæk Strand, Gummistranden i Helsingør og Espergærde Strand

Datoer for Store Stranddage

  • 30. juni 2019 kl. 11-14, Gummistranden og Espergærde Strand
  • 3. august 2019, Hornbæk Strand
  • 29. september 2019, alle tre strande
  • 29. december 2019, alle tre strande
  • 29. marts 2020, alle tre strande

Målgruppen for Store Stranddag

Den primære målgruppe er alle kommunes borgere uanset alder, køn og etnicitet. Desuden inddrages det lokale foreningsliv og frivillige i planlægningen og afholdelse af stranddagene.

Den sekundære målgruppe er de mange turister fra hele landet, der årligt besøger Helsingør Kommune.

Organisering af Store Stranddag

Store Stranddag arrangeres af DGI Nordsjælland i samarbejde med Helsingør Kommune, Nordea fonden, Idræts- og fritidsforum samt forskellige sociale-, spejder- og idrætsforeninger i Helsingør kommune. Naturstyrelsen Nordsjælland har givet deres tilsagn til at benytte strandene i Hornbæk og Espergærde og rådgive om gældende love og regler.

Frivillige til Store Stranddag

Du kan blive frivillig på to måder; Som ambassadør eller frivillig forening. Alle frivillige vil blive honoreret for deres indsats.

Ambassadører

Som ambassadør for Store Stranddag bliver du bliver en del af et sjovt og aktivt fællesskab med engagerede frivillige på tværs af hele kommunen. Din rolle bliver at promovere fede og anderledes events på stranden i alle årstider. Det er op til dig, hvor meget tid, du vil ligge i Store Stranddag, og om du vil hjælpe til før, under eller efter stranddagene. 

Du kan vælge dig ind i følgende arbejdsgrupper:

Markedsføring

Værtskab på dagen

Evaluering

Tovholder

Som ambassadør får du værdifuld erfaring med at afholde større events. Herunder får du gode kompetencer i at planlægge aktiviteter og koordinere frivillige, som du kan skrive på dit CV.

Hvis du har lyst til at være en del af holdet, så kan du læse mere og tilmelde dig et af tre informationsmøder her.

Frivillige foreninger

Har du eller din forening lyst til at bidrage med en aktivitet på en af stranddagene, så kom til informationsmødet og hør mere. 

Informationsmødet er tirsdag den 23. april kl. 19-21 på Toldkammeret. Vi serverer snacks og drikkevarer på mødet.

For mere information om Store Stranddag

Spørgsmål om projektet sendes til projektleder, Ida Hvelplund.