Ny deltagerundersøgelse: 8 ud af 10 fra østjysk løbeprojekt snører stadig løbeskoene

Tæt på 200 nye østjyske løbere. Sammen tegner de et positivt billede af det nye østjyske løbeskoleprojekt ”KICK – Din løbestart,” viser en ny deltagerundersøgelse. Tre måneder efter projektets afslutning snører 8 ud af 10 fortsat løbeskoene.

Arkivfoto Foto: Lasse Olsson

Hvordan får løbeklubber nye løbere med i foreningen? I Østjylland er svaret KICK  Din løbestart, som er en løbeskole, hvor ni østjyske løbeklubber deltog i 2019. Projektet løb fra marts til juni med et ønske fra klubberne om at få endnu flere til at starte løbetræningen op fra bunden og snøre løbeskoene sammen. Næsten 200 nye løbere var med. En deltagerundersøgelse fra september viser nu, at løbeprojektet har været en succes for størstedelen af de nye østjyske løbere.

Undersøgelsen viser, at..

  • 8 ud af 10 deltagere løbetræner fortsat fire måneder efter løbeskolens afslutning
  • 6 ud af 10 løbetræner fortsat i løbeklub
  • 9 ud af 10 vil anbefale KICK - Din løbestart til venner og familie
  • 1 ud af 3 af de deltagere, som ikke løbetræner længere efter løbeskolens afslutning vil gerne starte op på KICK – Din Løbestart i 2020

8 ud af 10 snører stadig løbeskoene

Løb var ikke en del af hverdagen for de tilmeldte, da de ved forårets spæde start snørede skoene for første gang i KICK-fællesskabet. Helt grønne tog de sammen deres første løbeskridt med et fælles mål om at blive gode venner med løbeskoene. Løbeglæden har siden smittet de fleste, og otte ud af ti af de nye løbere svarer i deltagerundersøgelsen, at de stadig løbetræner i dag, fire måneder efter løbeprojektets afslutning. Et resultat over alle forventninger.

”Tilbagemeldingerne fra deltagerne har været helt overvældende. De ni østjyske løbeklubber har gjort et super godt stykke arbejde både i forhold til at afvikle forløbet og til at fastholde de nye medlemmer,” siger Hanne Heinesen, konsulent for Løb & Gang hos DGI Østjylland.

Kilde: KICK – Din Løbestart 2019, deltagerundersøgelse september 2019 af DGI Østjylland.Kilde: KICK – Din Løbestart 2019, deltagerundersøgelse september 2019 af DGI Østjylland.

Det handler om fællesskab

KICK – Din løbestart startede som et initiativ af fem østjyske løbeklubber. Formålet er at få flere medlemmer i klubberne og at fastholde de nye løbere efterfølgende. KICK-projektet handler ikke om tider og antal kilometer. Derimod er fællesskab og den nyfundne glæde ved løb i fokus og ifølge flere deltagere, er det også netop derfor, at de fortsat er i løbeklubben.

”KICK – Din løbestart har været helt vildt godt. Jeg havde ikke løbet i syv år, da jeg startede, og jeg var aldrig kommet i gang med at løbe igen uden dette hold. Det har været rart at starte op fra bunden med andre på ens eget niveau. Løbeturene er noget, jeg nyder og ser frem til,” siger en deltager fra KICK 2019.

”Det er stadig en fornøjelse at løbe med holdet. Ikke mindst sammen med KICK-værten, der skaber en virkelig god stemning og tager hensyn til løberne,” siger en anden deltager fra KICK 2019.

KICK – Din løbestart 2020. Skal I være med?

I marts 2020 løber KICK – Din Løbestart endnu engang af stablen. Her har østjyske løbeklubber igen mulighed for at få nye medlemmer til klubberne ved at tilbyde løbetræning for nybegyndere og tidligere løbere. Syv af klubberne fra KICK 2019 har allerede besluttet sig for at tilbyde KICK – Din Løbestart igen i 2020.

Som en del af pakken tilbyder DGI Østjylland tre kurser til klubberne, som gerne vil være med. Ét i markedsføring, og to hvor klubbernes nye KICK-værter bliver klædt på til at være trænere for nybegyndere og til at fastholde de nye løbere efterfølgende.

Kunne I tænke jer at være KICK-klub? Vil du være KICK-vært/træner? Eller vil du selv deltage i KICK – Din løbestart? Kontakt Hanne Heinesen, konsulent for Løb & Gang hos DGI Østjylland på hanne.heinesen@dgi.dk eller telefon 2934 1532 for at høre mere.