Årets Forening 2022 i Østjylland er Favrskov Taekwondo Klub

Favrskov Taekwondo Klub har i årevis kæmpet for de rette lokaler. Nu er de i hus, og det har medført gevinster som medlemsvækst, et stærkere fællesskab og samarbejde på tværs af byens foreninger. Klubbens utrættelige stræben efter udvikling udløste titlen som Årets Forening 2022.

Der er stolthed at spotte hos de glade modtagere af Årets Forening 2022 i Østjylland.

”Der er ingen tvivl om, at prisen betyder meget for os. Det er en anerkendelse af alt, vi har kæmpet for og opnået,” fortæller Ole Jepsen og Hanne Frøsig supplerer: ”Det stopper ikke her. Vi har lagt planer og strategier for, hvordan vi skal videreudvikle os – og det glæder vi os til”.

Sådan lød det fra de to bestyrelsesmedlemmer, der stolt fik overrakt prisen som Årets Forening 2022 på DGI Østjyllands årsmøde. Med titlen følger en præmiesum på 10.000 kr.

Nye lokaler gav medlemsvækst

I mere end tre år var Favrskov Taekwondo Klub på jagt efter lokaler, der kunne leve op til foreningens drømme om et rigere klubliv. I dag kan der høres udråb, spark og slag, når dørene slås op til klubbens splinternye faciliteter i Hadsten Kultur- og Idrætscenter.

”Vores nye lokalitet har gjort os mere synlige og har resulteret i 70 nye medlemmer. Vi er efterhånden blevet en rigtig børneklub med mere end 100 børn og unge, der hver uge nyder at træne i den nye hal,” fortæller bestyrelsesmedlem Hanne Frøsig, der også er instruktør i klubben.

Da flyttekasserne var tømt, greb klubben straks chancen for at samarbejde på tværs af idrætsforeninger i bygningen. Fx har U13-håndboldpigerne lagt vejen forbi til en omgang svedig ’tæsk og teknik’. Favrskov Taekwondo Klub peger selv på et godt socialt liv som en af hovedingredienserne i deres succes.

Udvikling står højt på dagsordenen

Under årsmødet fastslog DGI Østjyllands bestyrelse, at valget faldt på Favrskov Taekwondo Klub, fordi de har brændende visioner om kontinuerlig udvikling. Fx har foreningen for nylig sammensat et strategiudvalg. Det sikrer, at instruktørerne altid leverer tiptop træning, og at klubben kan prale af byens sjoveste tilbud.

”Vores chefinstruktørs mindset er, at vi konstant skal udvikle os og hinanden. Derfor arrangerer han også utallige seminarer og kurser – her og i resten af Danmark,” fortæller Hanne Frøsig under prisoverrækkelsen.

Takket være et stort fokus på udvikling er fagligheden i træningen skudt til vejrs. Det er til stor glæde for klubbens mange medlemmer, som altid kan finde et hold, der matcher deres behov. På listen over populære tilbud står hold for voksne og unge begyndere, tidligere udøvere og taekwondoglade ninja-piger.

Kom med hele vejen rundt om sporten

Et medlemskab af Favrskov Taekwondo Klub giver ikke alene adgang til god motion, men også til et væld af nye bekendtskaber. I lokalsamfundet har klubben ry for at være eminent til at modtage folk, der ønsker at snuse til kampsportens mange facetter.

”Vi har stort fokus på vores kultur og værdier om et inkluderende fællesskab. Vi laver fx koreansk mad sammen. Det synes vi, der er vigtigt for at komme hele vejen rundt om sporten,” fortæller Hanne Frøsig.

Kort efter prisoverrækkelsen udbrød Ole Jepsen og Hanne Frøsig i kor, at medlemmerne og fællesskabet selvfølgelig er førsteprioritet, når prisens pengepræmie på 10.000 kr. skal øremærkes.