Årets Ildsjæl 2020 er Troels Ennemark Høiriis fra Solbjerg IF MTB

Vinderen af Årets Ildsjæl 2020 er formand og medstifter af Solbjerg IF MTB, Troels Ennemark Høiriis.

Troels Ennemark Høiiriis var på ferie i Harzen, da han blev ringet op og overrakt titlen som Årets Ildsjæl 2020. Foto: Johanne Wedel Madsen

Smilet var ikke til at tage fejl af på den lille skærm. Medstifter og formand for Solbjerg IF MTB, Troels Ennemark Høiriis, vandt torsdag aften prisen for Årets Ildsjæl til DGI Østjyllands Årsmøde. Her blev han hyldet for sin store indsats i klubben, der på det sidste har oplevet stor fremgang. Foruden æren modtog han 5.000 kroner.

Det var også en glad og stolt vinder, der blev ringet op på sin ferie i Harzen.

”Jeg er målløs og mega stolt. Jeg har en masse fantastiske instruktører og en masse fantastiske medlemmer. Det er dem, der gør det sjovt – ellers er det jo ikke fedt at være med,” fortæller Troels Ennemark Høiriis.  

Dette års vinder af Årets Ildsjæl 2020 har på stående fod to planer om, hvad han skal bruge pengepræmien på.

”Vi har et større projekt, som vi skal spare 300.000 kroner sammen til. Vi kunne nemlig godt tænke os at bygge vores eget mountainbikespor ude i Solbjerg IF MTB,” fortæller Troels Ennemark Høiriis.

”Men jeg tænker, at klubben også skal give en omgang øl i morgen,” tilføjer Troels Ennemark Høiriis med et smil over Facetime.

Mange jern i ilden

Som formand og medstifter af Solbjerg IF MTB har Troels Ennemark Høiriis gjort meget for klubben og Solbjerg som forstad til Aarhus.

Han træner børneholdene, er medarrangør af DGI KidsLiga, og så er Solbjerg IF MTB blevet mere synlig på Facebook og Youtube, hvor der er stor aktivitet.

”Troels har mange jern i ilden og er ikke bange for at give en hånd med. Det gør ham til en meget vellidt mand blandt foreningens medlemmer samt et godt forbillede for andre – især børn og unge i foreningen,” siger Lars Mandrup, næstformand i DGI Østjylland.

Desuden er Troels Ennemark Høiriis med til at skabe en god atmosfære i klubben. Det giver mulighed for at udvikle sig til træningerne og gør plads til at prøve en grænse af i ny og næ. Troels Ennemark Høiriis’ indvirken på klubbens trivsel er vigtig for prisudvalget.

”Vi har lagt vægt på, at Troels er med til at fremme fællesskabet og trivslen blandt foreningens medlemmer og deltagere. Det vægter vi højt – at Troels bidrager til, at der er plads til alle,” fortæller Lars Mandrup.

Hylde de østjyske frivillige

På DGI Østjyllands årsmøde blev Årets Ildsjæl kåret for tredje gang. Prisen hylder de mange frivillige trænere, instruktører og ledere i østjyske idrætsforeninger.

Udover Årets Ildsjæl blev priserne Årets Unge Ildsjæl samt Årets Forening uddelt. Alle vindere er udpeget af DGI Østjyllands bestyrelse.