Aarhus Beachvolley Club vinder Årets Forening 2021

Aarhus Beachvolley Club har det sidste år været i rivende udvikling, og løber derfor med titlen som Årets Forening 2021.

Marie Madsen, der stolt tog imod kurv, diplom og prisen som Årets Forening 2021.

”Prisen er et kæmpe skulderklap til de mange frivillige i vores forening, der altid stiller op, hvad end der skal luges græs eller arrangeres et stævne. De er hele fundamentet for vores forening”.

Sådan lød det fra bestyrelsesmedlem, Marie Madsen, der stolt kunne tage imod prisen som Årets Forening 2021 til DGI Østjyllands årsmøde. Med æren følger en pengepræmie på 10.000 kr.

Udvikling og nytænkning på dagsordenen

ABC har det sidste år udviklet sig på mange måder. Både medlemstal og antal af uddannede trænere i klubben er steget, trods et coronaramt år. Siden sidste år er der sket en stigning på 100 nye medlemmer, og i dag gør klubben det muligt for over 600 medlemmer at spille beachvolley.

”Noget af det, der skilte sig ud i 2020 var, hvor mange flere børn og unge vi fik som medlemmer. Vi har tredoblet antallet af børn og unge hos os - og dem har vi stort set fastholdt i år,” fortæller formand for klubben Mie Kjer Thomsen.

Ved siden af de 25 forskellige træningshold klubben tilbyder, har klubben i løbet af 2020 bygget et nyt klubhus, videreudviklet klubbens podcast og afholdt flere trænerkurser end nogensinde før.

Drop in beachvolley

I ABC har de en ”drop in”-kultur, hvor de løbende justerer deres tilbud til medlemmerne. Det betyder, at medlemmerne kan vælge til og fra blandt tilbuddene, og træne så meget, som den givne uge tillader det. Alle medlemmer har nem adgang til faciliteterne døgnet rundt, hvis trangen til sand mellem tæerne melder sig.

Med de i alt 19 baner, der er i klubben, er der rig mulighed for at få sin spilletrang stillet. De 19 baner er desuden placeret samlet, så alle, uanset niveau, spiller side om side og kan mingle med hinanden. En placering, de i klubben håber, kan være med til at gøre holdsport mindre opdelt.

En særlig tak til de frivillige

I ABC er der 123 frivillige hænder, der sammen løfter i flok for at skabe de bedste rammer for medlemmerne i klubben. Som noget nyt har ABC, i løbet af det sidste år, forsøgt at kaste lys på de mange frivillige hænder i klubben. Derfor kårer klubben nu ”Årets ABC’er”, som hyldes for sin frivillige indsats.

Marie Madsen er ikke et sekund i tvivl om, hvordan pengene skal bruges.

”Pengene skal gå til de frivillige. Om det bliver en fest, en T-shirt eller noget andet, ved jeg ikke endnu. Men det her er de frivilliges pris,” forklarer hun.

Nu går hæderen til hele klubben med kåringen som Årets Forening 2021 i DGI Østjylland.

Kriterier for valg af Årets Forening 2021

 

  • Foreningen er i særlig grad lykkedes med at få flere medlemmer
  • Foreningen har fokus på at anerkende, understøtte, styrke og udvikle foreningens frivillige ledere, trænere, instruktører og ildsjæle
  • Nytænkning og udvikling står højt på foreningens dagsorden – her tænkes aktivitetsmæssigt, facilitetsmæssigt og/eller organisatorisk
  • Foreningen er en stærk og aktiv spiller for og i lokalsamfundet