Århus Floorball Klub TST er Årets Forening 2018

Det blev Århus Floorball Klub TST, der løb med titlen som Årets Forening 2018 i DGI Østjylland. Med æren følger en check på 10.000 kr., som klubben skal bruge på at gøre det endnu mere attraktivt at dyrke floorball.

Lars Erik Bartels (iført grå trøje), formand for Årshus Floorball Klub TST, glæder sig over anerkendelsen af klubben og sporten med prisen som Årets Forening 2018 i DGI Østjylland. Foto: Amalie Bugge

I forbindelse med DGI Østjyllands årsmøde, der blev afholdt onsdag den 21. marts i DGI-huset i Aarhus, skulle der findes en Årets Forening 2018 blandt landsdelsforeningens mange medlemsforeninger. Prisen blev uddelt for 12. gang.

På forhånd stod det klart, at vinderen skulle findes blandt tre kandidater, som var gået videre til ’finalen’ efter onlineafstemning tidligere på måneden; Tranbjerg Løber, Viby Basketball og Århus Floorball Klub TST.

Her var det Århus Floorball Klub TST, der imponerede DGI Østjyllands komité mest. DGI Østjylland uddeler hvert år prisen for at fremhæve den store betydning, som de mange frivillige foreninger har for at få flere østjyder til at være fysisk aktive og dyrke idræt.

Århus Floorball Klub TST har sat floorball på skoleskemaet og skabt vækst

Århus Floorball Klub TST har blandt andet gennem visionsarbejdet ‘Floorball-landsby Tilst’ etableret samarbejder med skoler, børnehaver og andre institutioner, og har på den måde for alvor fået sat floorball på skemaet for børn og unge.

”Klubben har skabet et skabt et solidt fundament for at gøre floorball til en del af skolelivet lokalt, ligesom de også er dygtige til at arbejde med deres frivillige. Herudover har de siden 2015 skabt en medlemsvækst på 43,5 procent. Det er rigtig flot,” udtaler Anne Marie Aebeloe, udvalgsmedlem hos DGI Østjylland Udvikling.

Hun roser især Århus Floorball TST for at gøre det usynlige frivillige arbejde synligt og involvere medlemmerne i arbejdet omkring klubben efter devisen ‘rette mand til rette opgave’, hvilket betyder, at de frivillige hjælper til der, hvor de har lyst og kvalifikationer, så der opnås selvudvikling og læring.

Prisen er en anerkendelse, der skal bruges til at promovere floorball

Hos Århus Floorball Klub TST er de naturligvis stolte over kåringen.

"Det er en anerkendelse af vores klub og sporten. Vi har en ambition om at skulle være ligeså store, dygtige og kendte som de traditionelle idrætter. Der er jo mange, der stadig kun kender floorball som skolehockey. Det vil vi ændre på,” udtaler Lars Erik Bartels, formand for Århus Floorball Klub TST.

Han håber, at prisen som Årets Forening 2018 kan hjælpe dem klubben og sporten til at blive mere synlige, og gør sig allerede tanker om, at de medfølgende 10.000 kr. til dels skal bruges på markedsføring.

”Vi vil gerne endnu bredere ud i områderne omkring Tilst og Skjoldhøj – hele Aarhus faktisk – så jeg tænker da, at pengene kan bidrage her. Og så skal vi også anerkende de dygtige frivillige, der trækker læsset hos os, så vi kan få endnu flere af dem,” fortæller Lars Erik Bartels.

Kriterier for at blive indstillet til Årets Forening 2018

  • Foreningen er i særlig grad lykkedes med at få flere medlemmer
  • Foreningen har fokus på at anerkende, understøtte, styrke og udvikle foreningens frivillige ledere, trænere, instruktører og ildsjæle
  • Nytænkning og udvikling står højt på foreningens dagsorden – her tænkes aktivitetsmæssigt, facilitetsmæssigt og/eller organisatorisk
  • Foreningen er en stærk og aktiv spiller for og i lokalsamfundet