Bliv 'Årets Forening 2016' i Østjylland

DGI Østjylland søger traditionen tro efter kandidater til den prestigefyldte pris som ’Årets Forening’. Ud over æren følger der 10.000 kroner med prisen, der primært gives for at få flere medlemmer og understøtte frivillighed.

DGI Østjylland kårer hvert år en lokal medlemsforening som 'Årets Forening', for at fremhæve den store betydning, som de mange frivillige ledere, trænere, instruktører og ildsjæle i foreningerne har. Foto: Palle Peter Skov

For 10. gang skal der findes en særlig forening blandt DGI Østjyllands knap 700 medlemsforeninger, der kan smykke sig med titlen som 'Årets Forening' i Østjylland.

Titlen gik i 2015 til Hørning Puls, der havde bevist, at det kan lade sig gøre at fusionere en 90 år gammel gymnastikforening med masser af foreningsånd og tradition, og en seks år gammel fitnessforening med en utrolig stejl vækstkurve, og skabe en moderne og proaktiv forening.

"DGI Østjylland kårer hvert år en lokal medlemsforening som 'Årets Forening', for at fremhæve den store betydning, som de mange frivillige ledere, trænere, instruktører og ildsjæle i foreningerne har for at få flere til at være fysisk aktive og dyrke idræt," udtaler Lars Mandrup, næstformand i DGI Østjylland.

"I år sætter vi fokus på de foreninger, der arbejder på at få flere medlemmer og understøtte frivilligheden. To elementer, der er vigtige faktorer for at lykkes med vores nationale organisationsvision om, at 50 procent af danskerne skal dyrke idræt i en forening i 2025," fortæller han.

Kriterier for valg af 'Årets Forening 2016'

  • Foreningen er i særlig grad lykkedes med at få flere medlemmer
  • Foreningen har fokus på at anerkende, understøtte, styrke og udvikle foreningens frivillige ledere, trænere, instruktører og ildsjæle
  • Nytænkning og udvikling står højt på foreningens dagsorden – her tænkes både aktivitetsmæssigt, facilitetsmæssigt og organisatorisk
  • Foreningen er en stærk og aktiv spiller for og i lokalsamfundet

Frist for ansøgning

Indsend indstillingsskema pr. e-mail til oestjylland@dgi.dk, så DGI Østjylland har den i hænde senest 1. marts 2016. Mærk e-mailen 'Årets Forening 2016'. Herefter vil der via en afstemning på Facebook blive udvalgt tre kandidater, som et dommerpanel udvælger den endelige vinder blandt.

Indstillingsskema kan downloades ved at klikke her

Kåringen af ’Årets Forening’ sker i forbindelse med DGI Østjyllands årsmøde, som finder sted torsdag den 31. marts 2016 fra kl. 17.30-22 i DGI-huset i Aarhus.