Bliv Årets Forening eller Årets Ildsjæl i Østjylland

DGI Østjylland søger kandidater til priserne som Årets Forening 2019 og Årets Ildsjæl 2019. Der er åben for indstillinger frem til 28. februar.

Århus Floorball Klub TST vandt prisen som Årets Forening 2018. Nu er det muligt at indstille foreninger til prisen i 2019. Foto: Amalie Bugge

Traditionen tro kårer DGI Østjylland i forbindelse med deres årsmøde en Årets Forening blandt deres godt 700 medlemsforeninger. Prisen gik i 2018 til Århus Floorball Klub TST, som blev hædret for at gøre floorball til en del af det lokale skoleliv og arbejde proaktivt med deres frivillige.

"Vi kårer hvert år en Årets Forening for at anerkende det fantastiske arbejde, som foreningerne gør for at skabe sunde fritidsaktiviteter og hylde den store betydning, som foreningerne har for sammenhængskraften og udviklingen i lokalsamfundet,” udtaler Lars Mandrup, næstformand i DGI Østjylland.

I 2019 sætter DGI Østjylland med prisen – som tilfældet også var sidste år – fokus på de foreninger, der arbejder på at få flere aktive, flere medlemmer og understøtte arbejdet med de frivillige.

”Dette er vigtige faktorer for at lykkes med den nationale vision ved navn Bevæg dig for livet, som har en målsætning om, at 75 procent af danskerne være fysisk aktive med motion og idræt i 2025, hvor mindst 50 procent skal være det i en forening,” fortæller Lars Mandrup.

Alle DGI Østjyllands medlemsforeninger kan indstilles til prisen som Årets Forening 2019. Vinderen modtager et gavekort på 10.000 kr. til at gøre foreningen en endnu mere attraktiv forening.

DGI Østjylland kårer også Årets Ildsjæl

For 2. år i træk kårer DGI Østjylland også en Årets Ildsjæl blandt de mange, mange østjyske frivillige trænere, instruktører og ledere, der hver dag gør det muligt for østjyderne – store som små – at dyrke idræt og motion i deres lokale forening.

”Vi ønsker med prisen at fremhæve den store indsats, som tusindvis af frivillige ledere, trænere, instruktører og andre ildsjæle i foreningslivet gør for at få flere til at være fysisk aktive og dyrke idræt. Uden dem kunne det ikke lade sig gøre," påpeger Lars Mandrup.

Alle frivillige trænere, instruktører og ledere kan indstilles til prisen som Årets Ildsjæl 2019. Vinderen modtager et gavekort på 5.000 kr. til foreningen.

Kriterier for valg af Årets Forening 2019

  • Foreningen er i særlig grad lykkedes med at få flere medlemmer
  • Foreningen har fokus på at anerkende, understøtte, styrke og udvikle foreningens frivillige ledere, trænere, instruktører og ildsjæle
  • Nytænkning og udvikling står højt på foreningens dagsorden – her tænkes aktivitetsmæssigt, facilitetsmæssigt og/eller organisatorisk
  • Foreningen er en stærk og aktiv spiller for og i lokalsamfundet

Kriterier for valg af Årets Ildsjæl 2019

  • Personen har ydet en særlig indsats i det daglige og/eller i forbindelse med et større arrangement
  • Personen har på anden vis ydet en ekstraordinær indsats til gavn for foreningslivet generelt og/eller en bestemt idræt i foreningen
  • Personen skal arbejde frivilligt og må ikke være ansat
  • Personen skal arbejde frivilligt i en af DGI Østjyllands medlemsforeninger

Sådan indstiller du din forening eller ildsjæl

Indsend indstillingsskema pr. mail til oestjylland@dgi.dk, så DGI Østjylland har den i hænde senest 28. februar 2019. Mærk mailen ’Årets Forening 2019’ eller ’Årets Ildsjæl 2019’.

Kåringen af Årets Forening 2019 og Årets Ildsjæl 2019 sker i forbindelse med DGI Østjyllands årsmøde, som finder sted torsdag den 28. marts fra kl. 18.00-21.30 i DGI-huset i Aarhus.