Der er stille i hallerne, men liv i Gymnastik Odder

Gymnastik Odder måtte som mange andre foreninger aflyse arrangementer på grund af corona. Foreningen og den nye formand tager situationen med oprejst pande.

Gymnasterne i Odder fik desværre ikke lov til at vise sig frem til forårsopvisningen i denne omgang. Foto: Gymnastik Odder

Hvad sker der med en gymnastikforening med knap 800 medlemmer, når stikket pludselig trækkes for en stund?

Hos Gymnastik Odder betød coronavirussens indtog i Danmark blandt andet en aflyst forårsopvisning. En forårsopvisning, som ikke blot skulle markere afslutningen på sæsonen, men i år skulle den også have været det endelige, officielle farvel til Jesper Bøgild som formand for Gymnastik Odder.

Ny formand har fået ilddåb

Det blev dog ikke i denne omgang, og formandsposten er nu overtaget af Morten Garde, som er glad for at have overtaget en veldrevet forening med solide ben at stå på i modvinden, der nu raser i hele landet. 

”Man kan godt sige, at min første måned som formand har været en ilddåb. Vi har skullet træffe nogle hårde beslutninger i bestyrelsen, men vi er privilegerede og heldige at have en god forening, der rykker tættere sammen i denne tid, som er svær for alle,” siger Morten Garde.

Selvom hallerne i Odder er tomme, og gymnaster og frivillige ikke mødes i de store fællesskaber, er der liv i foreningen. Bestyrelsen har tid til at komme lidt foran på de opgaver, der er i forbindelse med planlægning af den nye sæson, der starter til august/september.

Fakta om Gymnastik Odder

  • 799 medlemmer i sæson 2019-20
  • 27 hold (rytme, spring, træning)
  • 46 instruktører
  • 32 hjælpeinstruktører
  • 16 forældretrænere

Instruktører inspirerer til bevægelse

Også instruktørerne bruger den nye virkelighed positivt. Flere af dem optager korte træningsfilm, der inspirerer medlemmer, deres familier og alle andre, der følger Gymnastik Odder på Facebook og Instagram. 

”Vi vil gerne bidrage til at holde Odder aktiv i disse uger – og måske også give dem et smil på læben i en tid, der for mange er rigtig presset,” siger Morten Garde.

På de forskellige holds sociale medier kommer der udfordringer og små hilsner fra instruktørerne for at opretholde kontakten og sammenholdet på holdene. På Gymnastik Odders TeamGym hold-lægges der dagligt træningsvideoer op, så de mange gymnaster, der er vant til at træne flere gange om ugen, er klar, når de igen mødes i hallen.

Gymnastik Odder (2).jpg

Savner vennerne

To af gymnasterne i Odder, Olivia og Carla på henholdsvis 14 og 10 år, savner fællesskabet i foreningen.

"Det er virkelig træls, vi ikke kan komme til træning og konkurrence. Vi savner at komme ned i hallen med vores venner og glæder os meget til at se dem igen og træne sammen med dem,” siger Olivia og Carla og fortsætter:

”Vi får tiden til at gå med skolearbejde, at hoppe i trampolin, bage boller og småkager og løbe i skoven. Og så laver en af vores trænere, Mick Ørting, en sjov "TeamGym TV-Avis" hver aften med træningsprogrammer til os,” siger Olivia og Carla.

Gymnastik Odder (3).jpg

Der er ingen tvivl om, at alle gymnaster i Gymnastik Odder håber at slutte sæsonen af med en form for opvisning inden sommerferien, men det er endnu uvist, om dette kommer til at ske. Gymnastik Odder holder vejret, til de igen kan fylde hallerne med gymnastikglade børn, unge og voksne.