DGI Østjylland søger Årets Forening og Årets Ildsjæl

DGI Østjylland søger lokale kandidater til priserne som Årets Forening 2018 og Årets Ildsjæl 2018. Der er åben for indstillinger frem til 1. marts.

Hørning Puls vandt prisen som Årets Forening 2017 i DGI Østjylland. I år suppleres prisen med en Årets Ildsjæl, der går til en frivillig, som har gjort en særlig indsats i sin forening. Foto: Kian Mejdal

Traditionen tro kårer DGI Østjylland en Årets Forening blandt deres godt 700 medlemsforeninger. Prisen gik sidste år til Hørning Puls ved Skanderborg, som var lykkedes med at få flere medlemmer, blandt andet ved at tilbyde nye aktiviteter.

"Vi kårer hvert år en lokal medlemsforening som Årets Forening for at anerkende det fantastiske arbejde, som foreningerne gør for at skabe sunde fritidsaktiviteter for os alle, og den store betydning foreningerne har for sammenhængskraften og udviklingen i lokalsamfundet,” udtaler Lars Mandrup, næstformand i DGI Østjylland.

Igen i år sætter DGI Østjylland med prisen fokus på de foreninger, der arbejder på at få flere aktive og flere medlemmer, og på at understøtte frivilligheden – ikke mindst set i lyset af, at Aarhus er Europæisk Frivillighovedstad netop i år. Frivillighed får derfor ekstra fokus i hele Østjylland.

”Dette er vigtige faktorer for at lykkes med den nationale vision ved navn Bevæg dig for livet, som har en målsætning om, at 75 procent af danskerne være fysisk aktive med motion og idræt i 2025, hvor mindst 50 procent skal være det i en forening,” fortæller Lars Mandrup.

Alle DGI Østjyllands medlemsforeninger kan indstilles til prisen som Årets Forening 2018. Vinderen modtager et gavekort på 10.000 kr. til at gøre foreningen en endnu mere attraktiv forening.

DGI Østjylland kårer for første gang Årets Ildsjæl

Som et nyt initiativ udnævner DGI Østjylland også en Årets Ildsjæl blandt de mange, mange østjyske frivillige trænere, instruktører og ledere, der hver dag gør det muligt for østjyderne – store som små – at dyrke idræt og motion i deres lokale forening.

”Vi ønsker med prisen at fremhæve den store indsats, som tusindvis af frivillige ledere, trænere, instruktører og andre ildsjæle i foreningslivet gør for at få flere til at være fysisk aktive og dyrke idræt. Uden dem kunne det ikke lade sig gøre," påpeger Lars Mandrup.

Alle frivillige trænere, instruktører og ledere kan indstilles til prisen som Årets Ildsjæl 2018. Vinderen modtager et gavekort på 5.000 kr. til foreningen.

Kriterier for valg af Årets Forening 2018

  • Foreningen er i særlig grad lykkedes med at få flere medlemmer
  • Foreningen har fokus på at anerkende, understøtte, styrke og udvikle foreningens frivillige ledere, trænere, instruktører og ildsjæle
  • Nytænkning og udvikling står højt på foreningens dagsorden – her tænkes aktivitetsmæssigt, facilitetsmæssigt og/eller organisatorisk
  • Foreningen er en stærk og aktiv spiller for og i lokalsamfundet

Kriterier for valg af Årets Ildsjæl 2018

  • Personen har ydet en særlig indsats i det daglige og/eller i forbindelse med et større arrangement
  • Personen har på anden vis ydet en ekstraordinær indsats til gavn for foreningslivet generelt og/eller en bestemt idræt i foreningen
  • Personen skal arbejde frivilligt og må ikke være ansat
  • Personen skal arbejde frivilligt i en af DGI Østjyllands medlemsforeninger

Sådan indstiller du din forening eller ildsjæl

Indsend indstillingsskema pr. mail til oestjylland@dgi.dk, så DGI Østjylland har den i hænde senest 1. marts 2018. Mærk mailen ’Årets Forening 2018’ eller ’Årets Ildsjæl 2018’.

Valg af Årets Forening: Efter onlineafstemning udvælges tre foreninger, som et dommerpanel nedsat af bestyrelsen, udvælger den endelige vinder blandt.

Valg af Årets Ildsjæl: Her er der ingen afstemning. Dommerpanelet udvælger en vinder blandt alle indstillede kandidater.

Kåringen af Årets Forening 2018 og Årets Ildsjæl 2018 sker i forbindelse med DGI Østjyllands årsmøde, som finder sted onsdag den 21. marts 2018 fra kl. 17.00-22 i DGI-huset i Aarhus.