En vaskeægte Viby-pige skal samle og udvikle Viby IF

33-årige Jeanette Pingel Lauridsen er født, opvokset og bosat i Viby. Fra 1. oktober er hun den nye foreningsudvikler i Viby IF.

Viby IF får snart glæde af Jeanette Pingel Lauridsen som foreningsudvikler.

Hun startede til håndbold som 5-årig i Viby IF. Lige siden har hun smurt harpiks på fingrene, knoklet i frivillighedens tegn og blevet blæst bagover af utallige fællesskabsindtryk. Nu er Jeanette Pingel Lauridsen klubbens nye foreningsudvikler de kommende tre år i en delt ansættelse mellem Viby IF, Aarhus Kommune og DGI Østjylland.

At få fem afdelinger til at spille sammen

Viby IF har fem selvstændige afdelinger: basket, fodbold, gymnastik, håndbold og tennis. En af Jeanette Pingel Lauridsens største udfordringer bliver at skabe liv på tværs af alle afdelinger.

”Lige nu er der fem foreninger under samme tag, der naturligt er meget optaget af deres egne aktiviteter. Jeg glæder mig til at lære alle afdelinger at kende, så vi kan få skabe liv og dynamik mellem dem. Særligt med fokus på de 0-25-årige,” siger Jeanette Pingel Lauridsen og fortsætter:

”Min største drøm er at få flere unge mennesker ind i foreningen og give dem nogle af de samme oplevelser, som jeg har fået i Viby IF,” siger Jeanette Pingel Lauridsen.

Den nye foreningsudvikler har ud over den klistrede harpiks også været bag kulisserne. Hun har været håndboldtræner af flere omgange, og håndboldskolen har også nydt godt af Jeanettes mange kompetencer.

Viby-formand ser frem til mere liv

Erna Damgaard, hovedformand i Viby IF, drømmer om et fællesskab, som alle i Viby vil være en del af.

”Vores fem afdelinger arbejder hver for sig hårdt for at få hverdagen til at fungere. Med ansættelsen af Jeanette håber vi, at der bliver overskud til flere fælles aktiviteter. Her tænker vi på kommunikation, aktiviteter på tværs af afdelingerne og måske nye aktiviteter,” siger Erna Damgaard og fortsætter:

”Vi ønsker at skabe mere liv både på banerne, i hallen, på tilskuerpladsen og i cafeteriet. Vi drømmer om et fællesskab, som alle gerne vil være en del af. Med ansættelsen af Jeanette, skal vi undersøge mulighederne for bedre udnyttelse af faciliteter og muligheden for nye,” siger Erna Damgaard.