Er der plads til fællesskab på et skateboard?

Skateboardskolen Aarhus kommer til Street Attack i Aarhus med ambitioner om at få inviteret endnu flere børn, unge og voksne ind i skateboardmiljøet, og det store fællesskab de har omkring skateboard.

Skate med Skateboardskolen Aarhus til Street Attack 22/9 Foto: Jesper Grønnemark

En af de lokale aktører til Street Attack Aarhus den 22. september er Skateboardskolen Aarhus, som vil lære dig at køre på skateboard. Klubben startede op i 2016, da Anne Eggebrecht, som har stået på skateboard det meste af sit liv, oplevede at der var et behov.

”Vi startede Skateboardskolen Aarhus, fordi at vi så, at der manglede et initiativ til at få børn og unge i gang med at køre på skateboard. Der var ikke nogen tilbud ud over få i ungdomsskolerne, og så kunne de selvfølgelig gå ned i parkerne rundt omkring i Aarhus,” siger Anne Eggebrecht, medstifter af Skateboardskolen Aarhus.

”Vi har lavet en skateboardskole, hvor man kan komme én gang om ugen. Vi har nogle dygtige og dedikerede instruktører, der investerer deres tid og engagement, og som virkelig støtter op omkring foreningsarbejdet i at drive en skateboardskole,” fortsætter Anne Eggebrecht.

Skateboardmiljøet kan noget andet end de klassiske idrætter

Selvom skateboard på ingen måde er nogen ny ting, så er det en ny idræt i de flestes øjne.

”Flere begynder at se, at skateboardmiljøet kan noget andet end de klassiske idrætter som fx håndbold, fodbold og gymnastik, da skateboard er en mere individuel idræt. Dog lægger vi stor vægt på fællesskabet omkring skate,” fortæller Anne Eggebrecht.

Det kan godt være lidt svært at komme i gang med at køre på skateboard, hvis man ikke kender nogle i miljøet, da man måske godt kan få et indtryk af, at skatere er store og farlige. Men dette hidtidige syn er der kommet en ændring af.

”Skateboardmiljøet bliver mere og mere anerkendt af Hr. og Fru. Danmark, da arrangementer som fx Street Attack skaber et øget fokus på gadeidræt. Og så er det heller ikke længere kun rebeller, som kører på skateboard. I vores klub, og i skateboardmiljøet generelt, hilser man på hinanden, hjælper hinanden og laver sjov med hinanden uanfægtet af køn, alder og erfaring,” siger Anne Eggebrecht.

Skateboard er for alle, som kan sætte kreativiteten løs på en rampe

Lige nu sker der mange spændende initiativer inden for skateboardenes verden i Aarhus, og Skateboardskolen Aarhus oplever, at der er kommet mange nye skatere de seneste år.

”Der kom en far med sin søn, hvor det var sønnen, som skulle stå på skateboard. Men efter et stykke tid på bænken, ville faren da også være med. Han og sine to sønner er nu kommet hos os i halvandet år nu, og han er blevet en del af trænerteamet,” fortæller Anne Eggebrecht.

”Vi har efterhånden en del forældre i trænerteamet, og nogle af dem er også med i bestyrelsen. Det er så utroligt vigtigt, at vi kan udvide instruktørteamet løbende, så vores skatere kan få den undervisning, de ønsker hos os. Samtidig er det ikke os, der fortæller, hvad de skal gøre. Vi inspirerer dem, og vi får dem selv til at tænke kreativt – vi giver dem tips og tricks,” fortsætter Anne Eggebrecht.

Når Skateboardskolen Aarhus sætter sine ramper op til Street Attack Aarhus, er der ikke nogen undskyldning for ikke at hoppe op på boardet. Om du er nybegynder eller rutineret skateboarder har ingen betydning, det er bare at sætte kreativiteten løs og have det sjovt.

Faktaboks om Street Attack

 • Street Attack er en karavane, der viser gadeidrætten frem gennem lokale aktører og events i byrummet.
 • Street Attack Aarhus finder sted på Frederiks Allé, 8000 Aarhus lørdag den 22. september 12:00-15:00
 • Eventen er gratis, og det eneste du skal gøre er at møde op

Faktaboks om Skateboardskolen Aarhus

 • Skateboardskolen Aarhus åbner op hver søndag i skatehallen på Søren Nymarks Vej i Højbjerg.
 • Dette års sæson starter den 30. september, og træningstiderne er 11.00-14.00
  • Du kan få to gratis prøvegange, før du tilmelder dig
  • De tilbyder et basismedlemsskab på 100 kr., hvor du betaler 80 kr. pr. gang, du kommer
  • Du kan blive medlem for et helt år for 2000 kr., hvor du får ”gratis” adgang hver søndag