Foreninger på Djursland inviterer til gratis aktiviteter i naturen

Fire foreninger på Djursland er en del af Sommer i Vores Natur, hvor Nationalpark Mols Bjerge er en af de 15 naturperler.

Mange naturoplevelser venter i Nationalpark Mols Bjerge de næste par måneder.

Knapt har landets skoleelever pakket skoletasken væk, før der er udsigt til oplevelser ude i sommerlandet. I slutningen af juni blev Sommer i Vores Natur skudt i gang, hvor alle danskere inviteres på eventyr i nogle af Danmarks smukkeste og mest unikke naturområder.

Et af dem er Nationalpark Mols Bjerge, hvor der ligesom de øvrige 15 steder er guidede ture, spændende aktiviteter og særligt gode muligheder for at opleve naturen på egen hånd i alle sommerferiens syv uger.

I Nationalpark Mols Bjerge er der mulighed for at prøve kajak, surfing og stand up paddle hos IF MolsSyddjurs Sportsrideklub inviterer til sportsridning, Ebeltoft IF’s gymnastikafdeling afholder vandreture, mens Den store vandring afholder Den Lille Vandring 7.august og Gå-Terapi - en introduktion 8. august.

Succesfuld start hos IF Mols

Søndag 28. juni kickstartede IF Mols Sommer i Vores Natur, da foreningen afholdte en gratis havaktivitetsdag, hvor alle kunne komme forbi og prøve kajakpolo, surf, stand-up-paddle, kajak og havsvømning.

Det var en stor succes, fortæller formand i IF Mols, Christine Vistoft.

”Vi havde en fantastisk dag i søndags. Interessen var overvældende for at prøve havaktiviteter, og flere har allerede meldt sig ind, da de blev grebet af naturen og mulighederne på vandet. Vi fortsætter med aktiviteter på vandet hver tirsdag i uge 29-32, og derefter laver vi en plan for efteråret,” siger Christine Vistoft.

Havaktivitetsdagen blev afholdt på havnen i Knebelbro.

Stort fokus på vilde og vidunderlige naturperler

Sommer i Vores Natur er en del af Vores Natur-partnerskabet mellem Friluftsrådet, DR, Danmarks Naturhistoriske Museer og Naturstyrelsen, som Dansk Vandrelaug har stået i spidsen for. Formålet er at vise flere danskere, hvor mange muligheder, der er for at bruge naturen.

"Med Sommer i Vores Natur inviterer vi hele befolkningen ud i nogle af Danmarks smukkeste naturområder og viser de mange spændende aktiviteter, der er mulighed for i vores natur. Der er god grund til at glæde sig," siger Steen Kobberø-Hansen, formand for Dansk Vandrelaug.

Lige nu rummer Vores Natur-kalenderen på voresnatur.dk mere end 1000 ture, friluftsaktiviteter, kurser og foredrag om Danmarks vilde og vidunderlige natur og på Danmarks otte naturhistoriske museer er der særlige udstillinger og oplevelser for hele familien.

”Der er noget for enhver smag. I kraft af det brede samarbejde med foreninger, museer, naturcentre og biblioteker er det lykkedes at fylde kalenderen med et væld af spændende aktiviteter, der på forskellig vis giver alle mulighed for at komme ud i naturen denne sommer” siger Niels-Christian Levin Hansen, der er formand i Friluftsrådet.

Også på DR fortsætter naturtemaet hele sommeren med nyt indhold om naturen