Fra hobby til Lillebjørn Hardball Forening

En lille gruppe ildsjæle har på kort tid, med en massiv mængde frivilligt arbejde, startet Lillebjørn Hardball Forening i en skov i Randers.

I Lillebjørn Hardball Forening kan alle være med i skoven. Foto: Lillebjørn Hardball Forening

I en lille skov midt i Randers lyder hurtige skridt og kugler, der suser igennem luften, når Lillebjørn Hardball Forening inviterer til hardballturnering på deres nye bane.

Lillebjørn Hardball er en helt nystartet hardballforening, der på kort tid er stablet på benene, ene og alene ved hjælp af frivillige kræfter.

Imponerede frivillighed

For ca. et halvt år siden fik en lille gruppe ildsjæle drømmen om at dele deres fælles hobby med andre og få flere ind i fællesskabet. Thomas (formand), Michael (næstformand) og Jans (sikkerhedsansvarlig) ide fik hurtigt tændt ilden under den resterende gruppe af frivillige, som sammen har lagt hundredvis af timers frivilligt arbejde i foreningen.

Lillebjørn Hardball drømmer om at skabe et rum for alle, der vil afprøve hardball, og et rum, hvor også familien kan tage med. Hvor familiemedlemmer og venner kan stå i ly, og man kan bruge mange timer i selskab med hinanden. Netop derfor byggede de den imponerende safety-zone m. legeplads, shelters, bålsted mv., som i høj grad indbyder til socialt samvær og hygge.

Det var en grå regnvejrsdag i skoven, hvor vi syntes, det var træls, at der ikke var et sted at gå i læ. Vi fik idéen til at bygge en safety-zone, hvor man kunne gå i læ og få en pause.

Formand, Thomas Laursen

Hvad er hardball?

Hardball er en sport, hvor to eller flere hold dyster mod hinanden med softguns, i en kamp om at ramme modstanderne med 6 mm plastikkugler. Alle spillere er iført sikkerhedsudstyr og militære uniformer. Hardball er en adrenalinsport, som byder på masser af fart og action.

Plads til alle

Hos Lillebjørn må alle komme og prøve kræfter med hardball. Om man er medlem eller ej, stiller foreningen deres bane til rådighed til alle, der har interesse i hardball.

”Vores forening er for alle, der har interesse i hardball. Vi tilbyder, at man kan købe en dagsbillet, booke baner og våben hos os til events eller melde sig ind i foreningen og deltage i kampe hver 14. dag,” forklarer Thomas Laursen.

Fremtiden lover godt

I dag er der i alt syv personer i Lillebjørn Hardballs bestyrelse, der sammen løfter i flok, så både medlemmer og folk uden for klubben kan få glæde af banen.

”Hos os kan man komme og spille hardball og have det sjovt samtidig med, at man dyrker motion. Hardball er en holdsport, og der er derfor meget socialt i spillet også,” forklarer Thomas Laursen.

Det hårde arbejde har resulteret i, at Lillebjørn Hardball Forening havde sin første spilledag som officiel forening lørdag den 4. september 2021. De glæder sig til mange flere i fremtiden.