Fundraising gav Solbjerg IF MTB penge til en ny teknikbane

Solbjerg IF MTB har formået at rejse penge til en teknikbane til 200.000 kroner gennem fundraising. Tre ansøgninger var alt, der skulle til.

På en teknikbane kan man øve de tekniske elementer, inden det bliver virkelighed på sporet i skoven. Foto: Troels Ennemark Høiriis

Hjulene på Solbjerg IF MTB drejer allerede rundt, men for at give medlemmerne et ekstra gear at trække på, har klubben planer om at bygge en teknikbane på en grund, de har fået stillet til rådighed af Aarhus Kommune.

Teknikbanen er god til at træne elementer som sving eller hop og drop og efterfølgende kan man køre ud i skoven og prøve de nye teknikker af. 

”Der er balanceøvelser, hop, drop og rock garden. Alt, hvad man oplever ude i skoven. Det her er bare komprimeret, for længden er kun 500 meter, men der bliver træningselementer for både børn og voksne,” siger Troels Ennemark Høiriis, formand for Solbjerg IF MTB.

Gevinst på tre ud af tre ansøgninger

Klubben havde ved projektets start primært to udfordringer. Det ene var økonomien, banen koster knap 200.000 kroner at anlægge, og det andet var en opsigelsestid på grunden fra kommunen på kun et år. Økonomien besluttede de at løse gennem fundraising.

”Jeg har før søgt nogle fonde, så den tog jeg sammen med et par andre. Vi satte os og fandt ud af, hvad vi godt kunne tænke os og så lavede vi ansøgninger. Jeg fik lavet en 3D-tegning, for det er lidt sjovere at komme med en 3D-tegning i stedet for sådan en Jørgen Clevin tegning, vi ellers kunne lave,” fortæller Troels Ennemark Høiriis.

Klubben søgte i alt tre fonde, og der var gevinst på alle ansøgninger, hvilket betyder, at de har fundraiset alle de penge, de skal bruge til banen.

Kontrakten fra kommunen er nu forlænget

Den anden udfordring, tidsfristen fra kommunen, er netop afklaret. Solbjerg IF MTB får en længere kontrakt, så de ikke risikerer at blive smidt ud af grunden med et års varsel. Derfor kan arbejdet med teknikbanen nu endeligt gå i gang.

”Tidsperspektivet på grunden var klart vores største udfordring. Vi mangler heldigvis aldrig hænder eller opbakning til projektet. Hver gang vi har ’byg og hyg’, møder en 20-30 stykker op og giver en hånd med. Lokalområdet bakker godt op,” siger Troels Ennemark Høiriis.

”Hvis ikke vi havde fået forlænget kontrakten, var plan B at arbejde med et spor på 6-7 kilometer i skoven. Den ide er dog ikke glemt, så i stedet er det nu bare vores næste projekt efter teknikbanen,” fortsætter Troels Ennemark Høiriis.