Gør som Aabyhøj IF Gymnastik: Få succes med udendørstræning for børn og voksne

’Aktive familier i det fri’ er træning, leg og kvalitetstid i naturen for familier med børn i alderen 3-10 år. Aabyhøj IF Gymnastik har haft stor succes med opstart af konceptet.

Aabyhøj IF Gymnastik har i over et år haft stor succes med konceptet ’Aktive familier i det fri’. I denne sæson har de haft hele 24 aktive familier tilmeldt. Igennem 10 søndage har de haft en effektiv træning i kombination med sjov, leg og kvalitetstid sammen som familie.  

”Vi blev kontaktet af en DGI-konsulent, som tilbød at komme ud i vores forening og lave en workshop for at vise, hvad ’Aktive familier i det fri’ er. Efterfølgende fik vi undervisning og vejledning til at få startet op,” siger Klaus Dahlerup Djernes, bestyrelsesmedlem i Aabyhøj IF Gymnastik.

Voksne og børn er sammen om fysisk aktivitet

I første omgang var det en af Aabyhøj IF Gymnastiks mangeårige instruktører, der greb bolden, og fik startet konceptet op i foreningen. Men da foreningen har valgt, at holdet ligger om søndagen, har de haft behov for at være et team omkring ’Aktive familier i det fri’.

”Jeg synes, at kombinationen af udendørsaktivitet, leg og samvær som familie er helt genial. Jeg forsøger, at lave en sjov træning mellem børn og voksne, hvor de bevæger sig og griner sammen. Men samtidig er det vigtigt, at de voksne også får sved på panden, imens de leger med deres børn,” siger Louise Dahlerup Djernes, træner for ’Aktive familier i det fri’.

Konceptet kræver stor opbakning blandt foreningens medlemmer

Louise Dahlerup Djernes oplever, at familierne er sammen i nuet, når de søndag efter søndag møder op i træningstøj på Gammelgaardsskolen i Aabyhøj.

”Jeg vil helt klart opfordre andre foreninger til at starte op, da det er sjovere end at være inde. De korte sæsoner et hit, for vi må sande at det er svært at være familiernes førsteprioritet på en søndag. 10 søndage er overskuelige, og det gør, at vi fastholder vores medemmer,” fortæller Louise Dahlerup Djernes.