Hammel GF går all-in på esport

Hammel GF har valgt at udvide foreningen med esportsklubben, Favrskov eSport. Men hvorfor investere i esport? Ifølge Allan Andresen, eventchef hos Hammel GF, handler det om at ramme nye målgrupper.

Hammel GF satser med en investering på 200.000 kr. hårdt på at etablere esport som en vigtig bestanddel af foreningen. Foto: Bo Nymann

Hos Hammel GF følger de filosofien om, at hvis de skal gøre noget, skal det gøres ordentligt. Det betød en investering i 20 spritnye computere med fuldt udstyr til en værdi på i alt 200.000 kr. Der er blevet satset stort på den nystartede klub, Favrskov eSport, og ifølge Allan Andresen er der grund til optimisme.

”Vi håber meget på, at vores investering i esport kan lokke flere medlemmer til klubben. Vi ser en målgruppe i at lokke helt nye til, der ikke har været tilknyttet en idrætsforening før. Samtidig tror vi også, at esport kan ramme unge, der tidligere har dyrket sport, men af forskellige årsager har meldt sig ud af foreningen,” fortæller han.

For at ramme begge målgrupper bedst muligt, har de valgt at dele træningen op i to niveauer. Det første niveau er på hyggestadiet, hvor ung som gammel kan tage ned og spille computer med deres venner. Det andet niveau er mere konkurrenceorienteret, hvor der vil være decideret spiltræning.

Hammel GF følger med på tidens trend

Esport er i stor vækst i øjeblikket, og det var Hammel GF blevet klar over. Efter et infomøde i foreningen, hvor esportkonsulenten fra DGI Østjylland bekræftede dem i deres tanker om projektet, valgte de hurtigt efter at gå i gang. Ifølge Benny Præstegaard, formand for Favrskov eSport, er det nu, det er klogest at starte op.

”Der er en stor esportsbølge lige nu, og det kan man også mærke på firmaer, når der skal laves aftaler. Da vi skulle skaffe vores computere fik vi masser af tilbud, og det tror jeg skyldes esports enorme vækst gennem de seneste år. Esport tordner frem i øjeblikket, så det er bare med at hoppe med ombord,” siger han.

Favrskov eSport har valgt at starte op med to spil; Counter-Strike GO og League Of Legends. Ifølge Benny Præstegaard, er det de to spil, der pt. har størst interesse blandt de unge.

Esport skal kombineres med en sund livsstil

Hammel GF har mere flere forskellige tiltag forsøgt at gøre op med fordommene om, at esport ikke er en rigtig sport. For Benny Præstegaard er det vigtigt, at Favrskov eSport bliver en integreret del af idrætsforeningen.

”Vores lokale er på 1. sal med vinduer ned til svømmehallen og sportshallen. Det var vigtigt for os, at det ikke skulle foregå i en mørk kælder, men derimod som en integreret del af aktiviteterne i hallen. Vi har også fravalgt chips og sodavand til fordel for vand og frugt,” fortæller han.

Ifølge Benny arbejder de også på at lave en aftale med det lokale fitnesscenter. Spillernes reaktionstid forbedres, jo bedre form de er I, og derfor har de planer om at benytte styrke- og konditionstræning som en del af deres træning på de seriøse hold.