Harlev IK Tennis er 'Månedens Tennisklub' i DGI

Hver måned i 2015 kårer DGI Østjylland Tennis og DGI Nordjylland Tennis i fællesskab 'Månedens Tennisklub' inden for regionen. I juli går hæderen til Harlev IK Tennis, som anerkendes for at have gjort mange tiltag for at få flere børn og unge med, og have en stærk organisation.

”Harlev IK Tennis har gjort mange gode tiltag for at få flere børn og unge med. De har blandt andet haft en tennisskole i sommerferiens første uge, ligesom de efter sommerferien har planer om en aktivitetsdag for de lokale skoler, hvor de viser tennissporten frem for elever og lærere. Herudover er det en velfungerende klub med en stærk organisation,” udtaler Mik Hulgaard, tenniskonsulent ved de to DGI-regioner.

Det er ham, der har peget på Harlev IK Tennis som ’Månedens Tennisklub’ i DGI-regionen for juli. Og det er det både glade for og stolte af, hvis man spørger i klubben.

”Det er da et stort skulderklap. Vi har især arbejdet meget med ungdomsafdelingen, og det er da rart, at det er blevet bemærket. Det er jo en svær tid for mange tennisklubber i disse år rent medlemsmæssigt, men vi gør, hvad vi kan få at tiltrække nye spillere og holde på de nuværende,” fortæller Susanne Sjøgaard, medlem af ungdomsudvalget i Harlev IK Tennis.

Spreder budskabet

Klubben griber enhver lejlighed til at sætte tennis på landkortet blandt byens mange andre aktivitetstilbud til børn, unge og voksne. Det er med at være vaks ved havelågen, hvis man vil have flere til at gribe ketsjeren og den lille neongule bold.

”Vi kobler os op på stort set alt, hvad der sker i Harlev, som kan være relevant i forhold til at sprede budskabet om vores tennis. Vi laver åbent hus-arrangementer i forbindelse med aktiviteter på skolen og den nye multibane, vi laver familiearrangementer, hvor hele familien kan spille sammen, og så bruger vi selvfølgelig også både de lokale medier og internettet til at profilere os,” siger Susanne Sjøgaard.

Op til denne sæson har klubben ligeledes hyret en anerkendt tennistræner til at forestå træningen for juniorerne og hjælpe med udviklingen af ungdomsafdelingen. Det danske forårs- og sommervejr, eller mangel på samme, har dog i den grad udfordret tennisklubben, så det har endnu ikke båret frugt.

”Det har godt nok været ekstra svært at være tennisklub i år, fordi vi har måttet aflyse rigtig mange træninger. Der skal ikke ret mange aflysninger til før, at både børn og voksne finder på noget andet at gå til. Harlev er heldigvis en lille by, så når man møder folk, så snakker man lige med dem og minder dem om, at vi stadig findes,” påpeger Susanne Sjøgaard.

Succes med tennisskole

Vejret spillede dog i den grad med, da Harlev IK Tennis i samarbejde med DGI Østjylland Tennis indbød børn og unge til tennisskole de første tre dage i den første uge af skolernes sommerferie. Faktisk vil Susanne Sjøgaard betegne skolen som en fin succes, selvom der godt kunne have været flere deltagere.

”Vi havde 14 deltagere i år. Heraf var der fem med, som ikke havde spillet før, og i hvert fald de tre af dem har sagt, at de vil starte hos os efter sommerferien. Det glæder vi os til. Vi tiltrækker faktisk også lidt spillere fra Stjær og Sabro, fordi vi har et rigtig godt og flot anlæg, som bare fungerer, men det betyder selvfølgelig, at der er lidt kørsel for forældrene,” siger hun.

Måske de kommende tre nye medlemmer af ungdomsafdelingen kan blive til endnu flere, når Harlev IK Tennis engang efter sommerferien inviterer de lokale skoler til DGI-konceptet ’Klar, parat, tennisstart’, som har til formål at give børn og unge et indblik i, hvordan tennis kan være både sjovt og udfordrende med forskellige tennisrelaterede aktiviteter.

”Vi har planer om at invitere nogle klasser fra skolerne op i deres idrætstimer for at vise både elever og lærere, hvad tennis kan, uanset om man har spillet før eller ej. Forhåbentligt kan det give lidt flere medlemmer, og så kan lærerne også få lidt inspiration til at inddrage tennis mere i deres undervisning,” udtaler Susanne Sjøgaard.

Skumtennis holder gryden i kog

Og klubben er såmænd også allerede begyndt at tænke på, hvordan man kan fastholde de nuværende juniorspillere og tiltrække nye henover lavsæsonen til vinter. Ligesom sidste år vil det nemlig være muligt for juniorer at spille skumtennis indendørs i Harlev, så gryden holdes i kog.

”Vi oplever, at skumtennis er en rigtig god måde at introducere de yngste spillere til sporten, ligesom vores ældste juniorer derigennem får prøvet kræfter med trænergerningen,” fortæller Susanne Sjøgaard.