Hørning Puls er Årets Forening 2015

Det blev Hørning Puls fra Skanderborg Kommune, der løb med titlen som Årets Forening 2015 under DGI Østjylland. Med æren følger en check på 10.000 kr., som kan bruges i foreningen.

I forbindelse med DGI Østjyllands årsmøde torsdag den 26. marts i DGI-huset i Aarhus skulle der for 9. gang findes en Årets Forening blandt DGI Østjyllands mange medlemsforeninger.

På forhånd var der tre kandidater tilbage i ’finalen’, som var gået videre fra ansøgningsrunden, der lukkede i starten af marts; HEI Tennis, Hørning Puls og Thorsø-Tungelund Idrætsforening.

Det blev Hørning Puls, der løb med prisen og nu kan smykke sig med den prestigefyldte titel som Årets Forening 2015 under DGI Østjylland, der hvert år uddeler prisen for at fremhæve den store betydning, som de mange frivillige foreninger har for at få flere østjyder til at være fysisk aktive og dyrke idræt.

"Hørning Puls har bevist, at det kan lade sig gøre at fusionere en 90 år gammel gymnastikforening med masser af foreningsånd og tradition, og en seks år gammel fitnessforening med en utrolig stejl vækstkurve og masser af proaktivitet, og herudaf skabe en moderne og proaktiv forening," udtaler Lars Mandrup, næstformand for DGI Østjylland.

"Det sprudler og bobler med engagement og initiativ, og det er både nemt at være frivillig og attraktivt at være medlem. Hørning Puls er en forening, der gør en forskel, hvor deres vision bliver til virkelighed, og hvor to plus to giver fem," fortsætter han.

Giver et løft
I Hørning Puls er man naturligvis stolte over anerkendelsen, der giver et løft til hele foreningen, som på nuværende tidspunkt rummer hele 120 frivillige ildsjæle i alle aldre og har godt 1.800 aktive medlemmer. 

"Det betyder rigtig meget for os at blive kåret. Det bliver vi jo kun, fordi vi gør noget, som er anderledes. Det giver et løft til hele foreningen, og specielt vores frivillige, som til hverdag står over for vores medlemmer. Det er de frivillige, der med deres energi bærer foreningen, så det er også i høj grad en anerkendelse af deres gode arbejde," udtaler Anne Marie Aebeloe, formand for Hørning Puls.

Udover æren følger også en check på 10.000 kr. samt et stort PR-banner, som foreningen kan bruge på hjemmebanen for at gøre opmærksom på, at de har vundet titlen som Årets Forening 2015 under DGI Østjylland.

Anerkendelse til de andre
DGI Østjylland udtrykker også stor anerkendelse til de to andre foreninger, der var nomineret til Årets Forening 2015, HEI Tennis og Thorsø-Tungelund Idrætsforening, for deres indsats for at gøre en forskel i deres område på hver deres måde.

Slutteligt ønsker DGI Østjylland også at sende en stor tak til alle de foreninger, der har ansøgt om at komme i betragtning som Årets Forening 2015.

"Vi kan endnu en gang konstatere, at der har været flere gode ansøgninger, der viser, hvor meget grøde, drivkraft og udvikling der er i det østjyske foreningsliv. Det fremgår i alle ansøgningerne, og det er et kæmpe skulderklap til alle," slutter Lars Mandrup.