I Aarhus V er thaiboksning først og fremmest fællesskab

Thaiboksning er meget andet end hårde slag og kampsport. Fællesskabet er i fokus, og sporten er et middel til at opbygge troen på sig selv og hinanden.

Cobra Muay Thai, børnehold

”Thaiboksning giver rigtig meget med i bagagen hele vejen rundt”.

Sådan beskriver Adnan Cobra idrætten, du kan gå til hos foreningen Cobra Muay Thai.
Foreningen er opstartet i Frydenlund i Aarhus V med et børne-unge- og voksenhold, som træner to gange om ugen. Adnan Cobra er selv både bestyrelsesmedlem og træner i klubben - og gør det hele frivilligt. Han fortæller, at hans kærlighed til thaisport og hans vilje til at støtte børn og unge er drivkraften for hans passion.

Fællesskab er nøgleordet

Cobra Muay Thai er en klub for både store og små, men det er især børn og unge, som foreningen gerne vil tiltrække. Adnan Cobra fortæller, at det ofte er børnene, som har masser af energi og potentiale. Samtidig giver thaiboksning også nogle gode værktøjer som selvtillid og disciplin:

”Man lærer, hvordan man skal opføre sig, når man er i klubben og hvordan man skal opføre sig, når man er uden for klubben”.

Troen på sig selv og hinanden er også med til at skabe en god dynamik på holdet. Adnan Cobra fortæller, at god kommunikation er dét, der skaber det fede fællesskab – og netop fællesskabet er nøgleordet for foreningen, der vægter det sociale højt. Ved at opbygge et sammenhold baseret på tillid og tryghed, bliver børnene mere åbne overfor hinanden og de voksne. Det har også stor betydning for de børn og unge, som har det svært:

 ”Børn skal trives i træningen - også socialt. Så bliver de mere åbne, og de tør også mere. De tør at spørge og fortælle om deres følelser. Det synes jeg, er virkelig stort”.

Meget andet end bare sporten

Selvom foreningen er nyopstartet, er der allerede stor opbakning til foreningsindsatsen. En støtte, der kan bunde i klubbens indgangsvinkel til sporten:

”Thaiboksning er rigtig meget andet end bare sporten. Det er udvikling. Se hinanden glade. Træne sammen og støtte hinanden. Det synes jeg, er en kæmpe gave, man giver sporten, og sporten giver”, udtaler Adnan Cobra.

Under en træning er der fokus på øvelser, hvor man hjælper hinanden igennem teknikker. Der bliver taget højde for forskellige niveauer, hvor de mere øvede kan hjælpe nybegynderne. Udgangspunktet er at gøre tingene sammen for at styrke holdet. Det er vigtigt, for når man er et team om opgaverne, opstår fællesskabet.

En forening for alle

Siden Cobra Muay Thai åbnede dørene op til deres forening, har der kun været positiv respons. Deltagerne vender tilbage efter de første prøvegange, og det glæder Adnan Cobra, at der udvises interesse for tilbuddet. Han udtrykker også, at det er vigtigt for ham at lære deltagerne at kende. På den måde bliver det nemmere at komme ind under huden på dem og nå ind til de dybere samtaler:

”Vi er ikke bare en forening eller en klub. Vi støtter børn. Vi støtter unge og også de voksne, hvis de har brug for hjælp. Vi er der til at snakke med dem og rådgive dem”.

 Så selvom foreningen ikke har eksisteret længe, har den allerede sat sit aftryk på lokalsamfundet. Og visionen for fremtiden er klar:

”Jeg ønsker, at det her fortsætter og vokser stille og roligt, så vi kan hjælpe så mange som muligt og lære dem thaiboksning. Vi er der for at hjælpe alle”.