Indstilling åben: Tre priser hylder det østjyske foreningsliv

DGI Østjylland åbner for indstillinger til Årets Forening 2021, Årets Ildsjæl 2021 og Årets Unge Ildsjæl 2021. Priserne hylder de frivillige kræfter, der findes i de østjyske idrætsfællesskaber.

DGI Østjylland uddeler tre priser som hyldest til de mange foreninger og frivillige, der sætter kulør på østjydernes hverdag. Foto: EYESEE Media – Rasmus Præstiin

Et anderledes år med ekstra svære betingelser for frivillige og foreninger skal rundes af. DGI Østjylland kårer én forening og to ildsjæle, der i årets løb har ydet en ekstraordinær indsats til gavn for det lokale foreningsliv. En hyldest til alle dem, der har holdt gang i de østjyske fællesskaber.

”Takket være stærke frivillige kræfter kan østjyderne dyrke idræt og motion i fællesskab – dét fortjener anerkendelse! Med priserne fejrer vi det lokale foreningsliv og siger tak for at sætte smil på østjydernes hverdag – især i en trist coronatid,” siger Torben Märcher, bestyrelsesformand i DGI Østjylland.

Der er åbent for indstillinger frem til 12. august. Prisoverrækkelsen sker, når DGI Østjyllands afholder årsmøde d. 2. september i DGI-huset i Aarhus.

Østjyske ildsjæle fejres

Årets Ildsjæl og Årets Unge Ildsjæl hylder de mange østjyske frivillige trænere, instruktører og ledere, der hver dag gør det muligt for østjyderne at dyrke idræt og motion. Priserne går til ildsjæle, der har ydet en ihærdig indsats og fortjener en anerkendelse ud over det sædvanlige.

Årets Unge Ildsjæl 2021 uddeles til en østjysk frivillig under 25 år. Prisen blev oprettet sidste år som led i DGI’s arbejde med at forbedre børn og unges adgang til foreningslivet.

Alle frivillige trænere, instruktører og ledere kan indstilles til de to priser – det er kun aldersbegrænsningen, der er forskellen. Vinderne modtager hver et gavekort på 5.000 kr. til at styrke og udvikle foreningen.

10.000 kr. til særlig forening

Traditionen tro skal Årets Forening også kåres. Prisen går til en østjysk forening, der har gjort en forskel og styrket sammenhængskraften i lokalområdet. Fx gennem udvikling af frivillige, medlemsstigning eller nytænkning af sunde fritidsaktiviteter.

Alle medlemsforeninger i DGI Østjylland kan indstilles og være med i kapløbet om titlen som Årets forening 2021. Vinderen får et gavekort på 10.000 kr., der skal bruges på at gøre foreningen endnu mere attraktiv.

Alle kandidater vurderes af et prisudvalg, der er nedsat af DGI Østjylland.

Kriterier for valg af Årets Forening 2021

 • Foreningen er i særlig grad lykkedes med at få flere medlemmer
 • Foreningen har fokus på at anerkende, understøtte, styrke og udvikle foreningens frivillige ledere, trænere, instruktører og ildsjæle
 • Nytænkning og udvikling står højt på foreningens dagsorden – her tænkes aktivitetsmæssigt, facilitetsmæssigt og/eller organisatorisk
 • Foreningen er en stærk og aktiv spiller for og i lokalsamfundet

Kriterier for valg af Årets Ildsjæl 2021

 • Personen har ydet en særlig indsats i det daglige og/eller i forbindelse med et større arrangement
 • Personen har på anden vis ydet en ekstraordinær indsats til gavn for foreningslivet generelt og/eller en bestemt idræt i foreningen
 • Personen skal arbejde frivilligt og må ikke være ansat
 • Personen skal arbejde frivilligt i en af DGI Østjyllands medlemsforeninger

Kriterier for valg af Årets Unge Ildsjæl 2021

 • Personen har ydet en særlig indsats i det daglige og/eller i forbindelse med et større arrangement
 • Personen har på anden vis ydet en ekstraordinær indsats til gavn for foreningslivet generelt og/eller en bestemt idræt i foreningen
 • Personen skal arbejde frivilligt og må ikke være ansat
 • Personen skal arbejde frivilligt i en af DGI Østjyllands medlemsforeninger
 • Personen skal være under 25 år

Sådan indstiller du din forening eller ildsjæl

Indsend indstillingsskema pr. mail til oestjylland@dgi.dk, så DGI Østjylland har den senest 12. august 2021. Mærk mailen ’Årets Forening 2021’, ’Årets Ildsjæl 2021’ eller ’Årets Unge Ildsjæl 2021’.

Kåringen af Årets Forening 2021, Årets Ildsjæl 2021 og Årets Unge Ildsjæl 2021 sker i forbindelse med DGI Østjyllands årsmøde, som finder sted d. 2. september fra kl. 18.00-21.30 i DGI-huset i Aarhus.