Jump4fun kommer til Purhus IF

Motionstilbuddet Jump4fun henvender sig til idrætsuvante børn og unge, som kan være aktive sammen. Det bliver nu muligt at gå til i Purhus IF.

Purhus IF starter 22. januar 2020 Jump4fun op. Foto: Jens Astrup

Bevægelsesglæde, trivsel og øget selvværd. Det er målet med Jump4fun, som er klar til at indtage Træningshuset i Asferg.

Det handler ikke om at være bedst, hurtigst eller stærkest til Jump4fun, men om at have det sjovt, mens man er aktiv. Et tilbud, som Purhus IF er glade for nu at kunne tilbyde.

”Vi vil rigtig gerne have plads til alle i Purhus IF og tilbyde forskellige hold, der appellerer til forskellige mennesker. Vi håber, at nogle af de børn, der ikke i forvejen går til gymnastik, fodbold eller andet i foreningen, har lyst til at gå til Jump4fun”, siger Karen Marie Krogh Pedersen, der er udviklingskoordinator i Purhus IF.

Vokseværk i Jump4fun

Jump4fun startede i Nordsjælland, men har siden bredt sig til resten af landet. Og nu er turen altså kommet til Purhus IF. Det glæder Birgitte Schmidt, der er læge, ph.d. og styregruppeformand for Jump4fun.

Det er fantastisk, at Jump4fun nu kommer til Purhus IF

Birgitte Schmidt, læge, ph.d. og styregruppeformand for Jump4fun

"På grund af den stigende overvægt blandt børn og unge i Danmark er det vigtigt at få flere foreninger med, så vi kan lave en styrket, fælles indsats. Vi har en målsætning om at blive et landsdækkende tilbud, hvor samarbejdet mellem kommuner og foreninger er kernen i at hjælpe børnene,” siger Birgitte Schmidt.

Her kan du gå til Jump4fun

Den 22. januar 2020 startes Jump4fun op i Purhus IF. Holdet kommer til at bestå af sjove aktiviteter; lege, spil med bevægelse, alternative boldspil, forhindringsbaner, samarbejdsøvelser og mange flere. Fokus er på at have det sjovt og opleve glæden ved bevægelse i fællesskab med andre børn. Holdet foregår i træningssalen, hvor der er mulighed for at bruge springgrav, skumredskaber, bolde og mange andre redskaber. Og foreningen glæder sig til at komme i gang.

”Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med Jump4fun og håber, at en masse børn vil være med til en ugentlig time med sjove og afvekslende lege og aktiviteter”, siger Karen Marie Krogh Pedersen.

Bevægelsesglæde stiger

Glæden ved at gå til Jump4fun er ikke til at tage fejl af. I en landsdækkende undersøgelse, hvor deltagerne er blevet spurgt, svarer 92 procent, at de er blevet gladere for at bevæge sig.

Derudover svarer 82 procent af børnene, at de har fået nye venner, efter de er startet til Jump4fun.

”Når man piller konkurrence ud af idrætten, giver vi børnene et frirum, som styrker selvværdet. Til Jump4fun oplever de udvikling både fysisk og mentalt. Børnene og de unge er i starten hverken vant til idræt eller foreningslivet, så det at komme ind i et fællesskab i foreningen, hvor bevægelsesglæde og leg er i fokus, flytter dem,” siger Birgitte Schmidt.

Sådan starter dit barn til Jump4fun

Hvis du vil høre mere om tilbuddet eller gerne vil melde dit barn til Jump4fun i Purhus IF, skal du kontakte Kathrine Dalgaard, der er projektleder på Jump4fun i Østjylland. Kathrine kan kontaktes på tlf. 29 25 61 88 eller kathrine.dalgaard@dgi.dk.

Du er også velkommen til at tage kontakt direkte til foreningen. Her er det Karen Marie Krogh Pedersen, der står for holdet, og hun kan kontaktes på tlf. 81 44 05 30 eller karen@traeningshuset.dk.