Kæmpe støtte til BMI og TMG skal gøre børn og unge aktive under åben himmel

Næsten en halv million kroner fra VILLUM FONDEN sikrer udendørs faciliteter, redskaber og events i Beder, Malling, Testrup og Mårslet.

487.712 kr. Så stor en pose penge er netop landet hos Beder-Malling Idrætsforening (BMI) og Testrup-Mårslet Gymnastikforening (TMG) fra VILLUM FONDENs Dagslys og Friskluft-pulje.

Pengene er landet på baggrund af et stort projekt, hvor de to foreninger samarbejder om at motivere børn og unge samt deres familier og lærere til mere bevægelse under åben himmel i både skole, foreningstilbud og i fritiden. 

Mange forskellige aktiviteter

Bevillingen er et resultat af BMI og TMG’s ventelister til indendørs idrætstilbud, deres vision om at få flere børn og unge aktive samt corona-situationens øjenåbner i forhold til at bruge uderummet.

BMI og TMG har blandt andet planer om skateramper, parkour, bueskydning, sandbane til beach-idrætter, discgolf, orienteringsløb og en lettilgængelig grejbank. Grejbanken skal indeholde bolde, frisbees, sjippetov, net og kurve, som alle godt 16.000 borgere i de fire byer kan bruge.

Foreningerne vil også køre skoleintroduktionsforløb i idrætstimer for 4.-9. klasse på tre skoler, og en lang række kom-og-prøv-events, så alle borgere kan blive introduceret og inspireret til de mange nye faciliteter og redskaber.

Om VILLUM FONDEN

VILLUM FONDEN er en almennyttig fond, der støtter teknisk og naturvidenskabelig forskning samt miljømæssige, sociale og kulturelle formål i ind- og udland. I 2020 uddelte VILLUM FONDEN 752 mio. kr.

VILLUM FONDEN er stiftet i 1971 af civilingeniør Villum Kann Rasmussen - grundlægger af bl.a. VELUX A/S og andre firmaer i VKR Gruppen, der har til formål at bringe dagslys, frisk luft og et bedre miljø ind i menneskers hverdag.

VILLUM FONDEN er hovedaktionær i VKR Gruppen.

Vis mere Vis mindre

Stor glæde hos foreningsudviklerne

BMI og TMG har i samarbejde med DGI Østjylland ansat lokale ildsjæle som professionelle foreningsudviklere. Christine Winding-Lauritzen i BMI og Pernille Bechsgaard Fast i TMG er ansvarlige for gennemførsel af alle aktiviteter i projektet.

Christine Winding-Lauritzen, foreningsudvikler hos Beder-Malling Idrætsforening:

”Vi oplever, at udendørs aktiviteter kan give nogle helt unikke og fede oplevelser for både vores frivillige, medlemmer og borgere i Beder-Malling. Vi glæder os helt vildt til at komme i gang med at skabe nogle fede rammer omkring vores udendørs aktiviteter og sammen i vores lokalsamfund at motivere endnu flere til at nyde at bevæge sig i naturen.”

Pernille Bechsgaard Fast, foreningsudvikler hos Testrup-Mårslet Gymnastikforening:

”Pengene kommer til at styrke et nystartet og fantastisk samarbejde mellem Mårslet Skole og TMG, hvor vi sammen skal bruge midlerne på at aktivere børnene. De kommer også Mårslets borgere til gode i form af mange nye faciliteter og kom-og-prøv-events. Det giver også mulighed for at opgradere faciliteterne samt give plads til nye idrætter i TMG - eksempelvis beachvolley og udendørs håndbold på sandbane. Vi glæder os enormt til at give pengene liv, aktivitet, fællesskab og frisk luft.”

Projektet gennemføres januar-december 2022.